Na ruim 3 jaar werkzaamheden is Ontmoetingscentrum Berkenhof klaar. Schepenen Ann Vannerem en Stef Ryckmans zijn blij met het resultaat.
Volledig scherm
Na ruim 3 jaar werkzaamheden is Ontmoetingscentrum Berkenhof klaar. Schepenen Ann Vannerem en Stef Ryckmans zijn blij met het resultaat. © Vertommen

Met anderhalf jaar vertraging is OC Berkenhof eindelijk klaar: eetfestijnen en optredens weer mogelijk

KortenbergNu zondag wordt het vernieuwde Ontmoetingscentrum Berkenhof in Kortenberg officieel geopend. Eindelijk, want oorspronkelijk hadden de werken eind 2019 al afgerond moeten worden. Een probleem met het grondwater zorgde echter voor een gigantische vertraging. Door – of dankzij – het coronavirus was de impact op de verenigingen echter beperkt. “Maar nu zijn we ontzettend blij dat we mogen terugkeren”, klinkt het bij concertband CONEK.

  1. Na tweede leerjaar nu ook eerste leerjaar De Klimop in quarantaine, net als vijfde leerjaar De Negensprong: “Veel mensen stellen zich vragen bij nieuwe maatregels”
    Erps-Kwerps/Everberg

    Na tweede leerjaar nu ook eerste leerjaar De Klimop in quarantai­ne, net als vijfde leerjaar De Negen­sprong: “Veel mensen stellen zich vragen bij nieuwe maatregels”

    Minder dan een week nadat het tweede leerjaar van De Klimop in Erps-Kwerps in quarantaine moest na twee positieve testen, zitten nu ook de leerlingen van het eerste leerjaar van diezelfde gemeenteschool thuis. En ook in De Negensprong in Everberg zit een hele klas in quarantaine. Burgemeester Alexandra Thienpont is echter niet tevreden met de nieuwe quarantainemaatregelen voor leerlingen.