Volledig scherm
© Foto Marc Baert

Martin en Maria vieren diamant

 1. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscholen: “Als stadsbestuur willen we de regierol nog meer opnemen”
  Leuven

  Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stad Leuven zoekt overnemer voor stadsscho­len: “Als stadsbe­stuur willen we de regierol nog meer opnemen”

  Op 24 juni maakte stad Leuven bekend dat ze op zoek gaat naar een nieuw schoolbestuur voor de stedelijke scholen SKLO en SBLO/Parkschool. Concreet zoekt het stadsbestuur naar een partner die het algemeen beleid uittekent en de directies van de twee scholen aanstuurt. “Zo wil de stad alle groeikansen aan de school geven en zich zelf richten op de regierol die ze opneemt in het Leuvens onderwijs”, zegt schepen Wadera.
 2. Dj-academie opent deuren in Melsbroek: “Tot 30 procent meer beginnende deejays door coronacrisis”
  Melsbroek

  Dj-academie opent deuren in Melsbroek: “Tot 30 procent meer beginnende deejays door coronacri­sis”

  Terwijl de topdj’s het ene evenement na het andere in het water zien vallen door het coronavirus, kruipen door de gezondheidscrisis steeds meer beginnende dj’s achter de draaitafels. Dat merkt althans Joeri Broos (46), die deze maand zijn ‘DJ Academy’ in Melsbroek opende. Voordien gaf hij 5 jaar lang individuele workshops in een kleine studio in Kortenberg, maar de nood aan een groter gebouw was hoog.
 3. MS-patiënt Jan Heremans (37) huilt tranen van geluk en daar heeft hij een goede reden voor: “Drie jaar geleden kon ik mijn benen niet eens opheffen, en zie mij nu bezig”
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan Heremans (37) huilt tranen van geluk en daar heeft hij een goede reden voor: “Drie jaar geleden kon ik mijn benen niet eens opheffen, en zie mij nu bezig”

  Voor Jan Heremans (37) uit Leuven was 4 juli 2016 een zwarte dag. Die dag kreeg hij namelijk de diagnose multiple sclerose, ook bekend als de zenuwziekte MS. Een zware klap voor de Leuvenaar die toen met veel gedrevenheid zijn eigen horecazaak De Komma in goede banen leidde. Zijn horecadroom moest hij noodgedwongen opgeven, maar Jan bleef altijd positief en bereikte zopas weer een mijlpaal. “Drie jaar geleden kon mijn benen zelfs niet opheffen en zie me nu bezig”, aldus Jan.