Prince Musombo en zijn familie woonden al sinds 1998 in het huis op de Leuvensesteenweg. Amper twee maanden voor de verwoestende brand op 19 november, was de lening volledig afbetaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Prince Musombo en zijn familie woonden al sinds 1998 in het huis op de Leuvensesteenweg. Amper twee maanden voor de verwoestende brand op 19 november, was de lening volledig afbetaald. © Mine Dalemans

KRC Genk betaalt jaar lang huishuur van jeugdtrainer Prince (28) na zware woningbrand: “Ze hebben al zoveel tegenslag gehad, dit verdienen ze dubbel en dik”

Kortenberg/GenkIn november sloeg het noodlot een zoveelste keer toe bij het gezin Musombo uit Kortenberg. Een hevige woningbrand verwoestte hun pas afbetaalde huis. Mimi Ngalasia Musombo (64), haar dochter, zoon Prince (28) en haar twee kleinkinderen van 7 en 11 jaar waren plots dakloos. Zij krijgen nu steun uit onverwachte hoek: voetbalclub KRC Genk zal een jaar lang de huishuur van het gezin betalen. “Als club kijken we verder dan de groene mat.”

 1. Gezin wordt opnieuw getroffen door het noodlot na het overlijden van hun vader: “Al onze bezittingen zijn in de brand gebleven”
  PREMIUM
  Kortenberg

  Gezin wordt opnieuw getroffen door het noodlot na het overlijden van hun vader: “Al onze bezittin­gen zijn in de brand gebleven”

  Op de Leuvensesteenweg in Kortenberg was de brandweer donderdagochtend massaal ter plaatse voor een hevige woningbrand die uiteindelijk twee huizen verwoestte. De bewoners van het huis waar de brand is begonnen, een gezin van vijf, zijn net op tijd buitengeraakt omdat één van de kinderen toevallig net wakker was geworden. Het is echter niet de eerste keer dat het gezin wordt getroffen door het noodlot. “We zijn twee jaar geleden onze vader verloren, vrijdag is het zijn verjaardag”, vertelt zoon Prince. “Het is heel emotioneel, mijn moeder krijgt de ene tegenslag na de andere te verwerken.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw