Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Benoit De Freine

Kidsnamiddag in Erps-Kwerps: voor een dag zijn kinderen de baas

Erps-KwerpsOp 30 oktober hebben de kinderen het in Erps-Kwerps voor het zeggen. De Jeugdraad organiseert er dan zijn jaarlijkse Kidsnamiddag, in samenwerking met alle Kortenbergse jeugdverenigingen. Dit jaar zijn alle kinderen welkom, zowel uit Kortenberg als uit de buurgemeenten. Iedereen kan er een namiddagje komen ravotten.

 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 2. Postbedeling loopt mank door aanhoudend personeelstekort in distributiecentrum: “Dweilen met de kraan open”
  PREMIUM
  Zaventem/Kortenberg

  Postbede­ling loopt mank door aanhoudend personeels­te­kort in distribu­tie­cen­trum: “Dweilen met de kraan open”

  Heel wat inwoners van gemeenten rondom Zaventem ondervinden al weken problemen met de postbedeling. Op sommige plekken moeten mensen het ruim twee weken zonder post doen. Het gevolg van een aanhoudend personeelstekort in bpost-distributiecentrum Zaventem, dat in Kortenberg ligt. De vakbonden klagen de situatie opnieuw aan. Bij bpost zegt men dat men alles in het werk stelt om personeel te vinden.
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.