Op deze locatie (rechts op de foto) wil De Watergroep een waterproductiecentrum bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze locatie (rechts op de foto) wil De Watergroep een waterproductiecentrum bouwen. © Vertommen

Gigantisch waterproductiecentrum komt er (voorlopig) niet: minister Demir weigert vergunning. “Dit is geen ‘niet-in-onze-achtertuin’-reflex, maar project is té megalomaan”

MeerbeekVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) geeft De Watergroep geen vergunning voor de bouw van een groot waterproductiecentrum langs de Hulstbergstraat in Meerbeek. Het actiecomité ‘Bescherm Ons Landschap’ is tevreden met de weigering, maar beseft dat het project hiermee nog niet van de baan is en stuurt daarom eerstdaags een open brief naar De Watergroep. Maar welke mogelijkheden zijn er nu nog?

  1. Vijftien bestuurders onder invloed
    KAMPENHOUT/STEENOKKERZEEL/ZEMST

    Vijftien bestuur­ders onder invloed

    In de politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijftien personen betrapt op rijden onder invloed. In totaal werden 619 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder vluchtte weg, eerst met de auto, nadien te voet. De man kon door een politieploeg gearresteerd worden in een tuin. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld door de agenten en het voertuig werd in beslag genomen.