Cindy Christiaens (45) met zonen Liam (10) en Quinten (20) voor de woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Christiaens (45) met zonen Liam (10) en Quinten (20) voor de woningen. © Joris Smets

Gezin leeft in doodsangst na derde aangestoken brand in twee jaar tijd bij buren: “Er moet iets gebeuren, of er vallen slachtoffers”

KortenbergOp amper twee jaar tijd is er drie keer brand uitgebroken in de woning van de buren van Guy Van Rompay (45) en Cindy Christiaens (45) uit Erps-Kwerps. Hoewel één van de bewoners in september werd opgepakt op verdenking van brandstichting en de woning toen onbewoonbaar is verklaard, is zijn broer regelmatig aanwezig in het pand. Met afgelopen weekend opnieuw een zware brand tot gevolg. “Dit kan niet zomaar accidenteel zijn. Ze hebben zware familiale problemen en dit is al de vijfde brand sinds 2011”, vertelt Cindy. Het gemeentebestuur gaat deze week in spoedoverleg. 

 1. Van een jeugdherberg tot een groene oase: Op deze 7 (opmerkelijke) plaatsen in Leuven en het Hageland kan je in alle rust gaan blokken
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van een jeugdher­berg tot een groene oase: Op deze 7 (opmerke­lij­ke) plaatsen in Leuven en het Hageland kan je in alle rust gaan blokken

  Voor studenten breekt er weer een stresserende periode aan. De examens staan voor de deur en dus moeten er heel wat cursussen geblokt worden. Je kamer of je kot zijn niet meteen de meest inspirerende omgeving daarvoor. Daarom zochten wij uit waar je in Leuven en het Hageland samen met je medestudenten de examens kan voorbereiden. Zo vind je wel wat opvallende locaties. Kies hieronder alvast je favoriete plekje en laat dan die onderscheiding maar komen!
 2. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

  Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.
 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.