De gemeente wil De Boemerang in Meerbeek op termijn verkopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil De Boemerang in Meerbeek op termijn verkopen. © Robby Dierickx

Gemeente wil voormalige kleuterschool De Boemerang verkopen, maar dat ziet N-VA niet zitten

MeerbeekHet gemeentebestuur van Kortenberg heeft bij de voorstelling van het aangepaste meerjarenplan bevestigd dat het de gebouwen van de oude kleuterschool in de Dorpsstraat in Meerbeek wil verkopen wegens “niet interessant meer”. De school staat ondertussen al enkele maanden leeg. Oppositiepartij N-VA kant zich echter tegen de verkoop. “Maak er een groene corridor met speelgelegenheid van”, klinkt het.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboogschutters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboog­schut­ters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”

  “Een appel op het hoofd zetten en dan met onze kruisboog schieten? Daar doen we niet aan mee, ook niet als ontgroeningsritueel”, lacht Marc De Koninck. Gelukkig maar: de Koninklijke Kruisboogclub Help U Zelve, een van de oudste van het land, kan elk lid maar al te goed gebruiken. Toch komt er heel af en toe jong geweld bij. Emilie Aerts (15), bijvoorbeeld: geboren zonder rechterhand, maar intussen verbluffend goed bezig. “Ik doe weldra mee aan het BK.” Op bezoek bij de gepassioneerde pijlschutters.
  Leuven