Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Koen Moreau

Fase 2 werken Nederokkerzeelsesteenweg start week vroeger: doorgang naar Nederokkerzeel vanaf dinsdag onderbroken

Erps-KwerpsOmdat de werkzaamheden aan de Kasteelstraat in Erps-Kwerps goed vorderen, wordt de startdatum van de tweede fase met een week vervroegd. Vanaf volgende week dinsdag is het niet meer mogelijk om via de Nederokkerzeelsesteenweg van Erps-Kwerps naar Nederokkerzeel en omgekeerd te rijden.

 1. Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegparkings in Vlaams-Brabant
  3

  Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegpar­kings in Vlaams-Bra­bant

  De afgelopen drie jaar is de hoeveelheid afval en zwerfvuil op parkings langs autosnelwegen, carpoolplaatsen en gewestwegen fors gedaald. “Een gevolg van het strengere handhavingsbeleid en de goede samenwerking met lokale besturen en de wegpolitie”, klinkt het. Om de strijd tegen zwerfvuil verder te zetten zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich in de toekomst concentreren op de parkings waar het meeste afval wordt achtergelaten. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD).
  Kortenberg
 1. Van Vital tot Pact 24: in deze 8 kindvriendelijke restaurants in Leuven en het Hageland ben je welkom met het hele gezin
  PREMIUM

  Van Vital tot Pact 24: in deze 8 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in Leuven en het Hageland ben je welkom met het hele gezin

  Op restaurant gaan met kinderen kan een uitdaging zijn. Uren stilzitten is niet vanzelfsprekend voor een kind en het zijn vaak kieskeurige eters. In deze kindvriendelijke restaurants in Leuven en het Hageland kunnen ze naar hartenlust spelen of staat er van alles op het menu waar ze van gaan watertanden. Van croques tot springkastelen: hier geniet je samen met de kids van een heerlijk etentje.
  Leuven