Steve Bruijns met zijn dochtertje Louise, die nu zonder hem moet opgroeien.
Volledig scherm
Steve Bruijns met zijn dochtertje Louise, die nu zonder hem moet opgroeien. © Vertommen

Familie slachtoffer verbolgen na lichte straf voor dronken doodrijder: “Om iemand te vermoorden koop je beter bestelwagen dan geweer”

F.P. (44) werd woensdag in de politierechtbank veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan de helft met vijf jaar uitstel. De man reed op 28 november 2017 onder invloed van alcohol Steve Bruijns (27) uit Meerbeek aan op de Haachtsesteenweg in Melsbroek. F.P. reed bovendien door het rood aan een te hoge snelheid. Steve stierf ter plaatse. De mama van Steve, Claudine Wouters (52), reageert woedend. “Die man komt er wellicht vanaf zonder celstraf, terwijl mijn kleindochter Louise (4) zonder papa moet opgroeien”, klinkt het.

42 reacties

 • Claudine Wouters

  2 jaar geleden
  Mr Jos Boesmans : ivm uw reaktie ‘Hier komt hij bij het leger zo maar niet mee weg’ : we vragen ons al 17 maanden af wat het belgisch leger gaat ondernemen tegen degelijk ‘voorbeeldig’ element... we hebben er nog steeds het raden naar ... blijkbaar mag dat niet geweten worden ...
 • marie claire knaepkens

  2 jaar geleden
  levenslang cel en levenslang rijverbod is nog te weinig
 • Marla Morgan

  2 jaar geleden
  Helaas, het zoveelste bewijs dat het Belgische gerecht en justitie niet garant staan voor gerechtigheid. Slechte wetgeving, subjectieve rechtspraak.
 • Ingrid De Meulemeester

  2 jaar geleden
  ik vraag me af of sommige rechters nog kunnen slapen....of ze nog in de spiegel durven te kijken...of ze zelf kinderen hebben....
 • pol van de velde

  2 jaar geleden
  Begin met mensen die een vluchtmisdrijf plegen waar doden of gekwetsten bij betrokken zijn een gevangenisstraf te geven van 5 jaar. Wedden dat ze dan WEL gaan nadenken om de plaats van het ongeval NIET te verlaten? Justitie is nu eenmaal baas, rechter en beul van zichzelf, en daar kunnen nog geen dozijn ministers tegen op. Justitie doet wat ze zelf willen, controle op rechters bestaat nauwelijks, dat heeft het verleden ons geleerd.
 1. Twee leerkrachten besmet, zes anderen in quarantaine: 88 leerlingen Piramide thuis door tekort aan juffen
  Steenokkerzeel

  Twee leerkrach­ten besmet, zes anderen in quarantai­ne: 88 leerlingen Piramide thuis door tekort aan juffen

  In gemeenteschool Piramide in Steenokkerzeel moeten de 48 leerlingen van de twee eerste leerjaren al zeker tot en met dinsdag thuis blijven. Hetzelfde geldt voor de 40 kleuters van de twee eerste kleuterklassen. Dat is het gevolg van een tekort aan leerkrachten nadat twee van hen positief testten en zes anderen in quarantaine moeten. De kindjes moeten zich voorlopig niet laten testen.
 2. Burgemeester en federaal parlementslid sturen brief naar Jambon met vraag oudste C-130 te beschermen
  Melsbroek

  Burgemees­ter en federaal parlements­lid sturen brief naar Jambon met vraag oudste C-130 te beschermen

  Steenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) en federaal parlementslid Theo Francken (N-VA) hebben de daad bij het woord gevoegd en partijgenoot en Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om de oudste C-130 van België te beschermen. Daarmee hopen ze het legertransportvliegtuig alsnog in Melsbroek te houden. Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) wil het toestel een pensioen in Bevekom geven.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld