Onder meer in gemeenteschool De Boemerang in Meerbeek werden de voorbije weken verschillende besmettingen vastgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer in gemeenteschool De Boemerang in Meerbeek werden de voorbije weken verschillende besmettingen vastgesteld. © Vertommen

Crisiscel buigt zich over nieuwe maatregelen in het onderwijs na hoog aantal besmettingen in scholen: dit verandert er (niet)

KortenbergIn Kortenberg is de crisiscel vrijdagmiddag bij elkaar gekomen om eventueel strengere maatregelen op scholen in te voeren als gevolg van het hoge aantal besmettingen in scholen. Zo zitten leerlingen van klassen in de Boemerang in Meerbeek en De Regenboog in Kortenberg momenteel thuis na clusterbesmettingen. Maar wat verandert er? En kunnen kinderen na school nog gewoon sporten of naar de jeugdbeweging?

 1. Postbedeling loopt mank door aanhoudend personeelstekort in distributiecentrum: “Dweilen met de kraan open”
  PREMIUM
  Zaventem/Kortenberg

  Postbede­ling loopt mank door aanhoudend personeels­te­kort in distribu­tie­cen­trum: “Dweilen met de kraan open”

  Heel wat inwoners van gemeenten rondom Zaventem ondervinden al weken problemen met de postbedeling. Op sommige plekken moeten mensen het ruim twee weken zonder post doen. Het gevolg van een aanhoudend personeelstekort in bpost-distributiecentrum Zaventem, dat in Kortenberg ligt. De vakbonden klagen de situatie opnieuw aan. Bij bpost zegt men dat men alles in het werk stelt om personeel te vinden.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.