Chiro Erps-Kwerps tijdens een zomerkamp.
Volledig scherm
Chiro Erps-Kwerps tijdens een zomerkamp. © Chiro Erps-Kwerps

Corona-uitbraak tijdens chirokamp Erps-Kwerps: 57 jongeren testen positief op deltavariant, twintigtal samen in isolatie

KortenbergHet zomerkamp van Chiro Erps-Kwerps, een deelgemeente van Kortenberg, is dinsdag stopgezet nadat 57 van de 182 jongeren op kamp positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat om de heel besmettelijke deltavariant. De positieve gevallen situeren zich vooral onder de oudste ledengroep en de leiding. Een twintigtal jongeren kozen ervoor om samen in isolatie te gaan in ontmoetingscentrum De Zolder.

 1. Zussen die papa aan kanker verloren, organiseren loopevenement ten voordele van kankeronderzoek
  Sint-Stevens-Woluwe/Kortenberg

  Zussen die papa aan kanker verloren, organise­ren loopevene­ment ten voordele van kankeron­der­zoek

  Drie zussen die hun papa in 2019 aan keelkanker verloren, organiseren op 17 oktober een loopevenement in Kortenberg waarmee ze de Stichting tegen Kanker willen steunen. Lana, Yelka en Chloë Ockerman doen dat met hun vzw Chemotivé, waarmee ze eerder ook al geld inzamelden voor het kankeronderzoek. Voor het loopevenement krijgen ze de steun van de Businessclub van Kortenberg.
 2. Met anderhalf jaar vertraging is OC Berkenhof eindelijk klaar: eetfestijnen en optredens weer mogelijk
  Kortenberg

  Met anderhalf jaar vertraging is OC Berkenhof eindelijk klaar: eetfestij­nen en optredens weer mogelijk

  Nu zondag wordt het vernieuwde Ontmoetingscentrum Berkenhof in Kortenberg officieel geopend. Eindelijk, want oorspronkelijk hadden de werken eind 2019 al afgerond moeten worden. Een probleem met het grondwater zorgde echter voor een gigantische vertraging. Door – of dankzij – het coronavirus was de impact op de verenigingen echter beperkt. “Maar nu zijn we ontzettend blij dat we mogen terugkeren”, klinkt het bij concertband CONEK.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.