Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Koen Moreau


Week lang werken op kruispunt Leuvensesteenweg met Hoogveldstraat

KortenbergMaandag start een aannemer in opdracht van Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer met nutswerken op het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Hoogveldstraat in Kortenberg. De werken zullen een week duren.

 1. ’t Volkshuis opent met 6 maanden vertraging: “We staan te popelen om eindelijk onze eerste pintjes te serveren”
  PREMIUM
  Zaventem

  ’t Volkshuis opent met 6 maanden vertraging: “We staan te popelen om eindelijk onze eerste pintjes te serveren”

  Met zes maanden vertraging – het coronavirus dwarsboomde de opening begin november – ontvangen Peter Thiry (49) en Bart Geirnaert (50) zaterdag voor het eerst klanten op het terras van café ’t Volkshuis in het centrum van Zaventem. Het terras wordt donderdag dan wel pas geleverd, toch zijn de boezemvrienden klaar voor de opening. “Hier hebben we lang naar uitgekeken”, klinkt het.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Tentje van ‘overnachtende caféklant’ op stoep zorgt voor hilariteit
  KAMPENHOUT

  Tentje van ‘overnach­ten­de caféklant’ op stoep zorgt voor hilariteit

  Een vaste klant van café O’Berg’Inn in Berg (Kampenhout) installeerde bij wijze van grap op het voetpad voor zijn stamkroeg een tentje met het bij bijschrift ‘zoe zennek zeker van eû pleutske oep terras se’, vrij vertaald: zo ben ik zeker van mijn plaatsje op het terras. De foto kon op sociale media op veel bijval rekenen. “Het heeft al voor veel animo gezorgd, maar ik verzeker u dat er niemand in zit”, reageert cafébaas Rudy. “Zijn identiteit geven we voorlopig niet prijs”, klinkt het geheimzinnig bij Rudy. In O’Berg’Inn kan je vanaf zaterdag opnieuw terecht om je te laten bedienen. Reservaties nemen ze er niet aan. “Het is te moeilijk om te plannen tot hoe laat mensen iets blijven drinken aan een tafeltje, om het dan te kunnen reserveren voor de volgende gasten.”
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan