Illustratie politie.
Volledig scherm
Illustratie politie. © Vertommen

Bewoners betrappen inbrekers op heterdaad, klopjacht politie levert niets op

KortenbergPolitiezone HerKo heeft maandagavond een paar uur lang gezocht naar twee inbrekers die op heterdaad betrapt werden door de bewoners.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. HUIZENJACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruitstreek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruit­streek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Glabbeek. Met een bewonersaantal van 5.000 niet meteen de grootste gemeente, maar wel eentje met goede verbindingswegen en... lage gemeentebelastingen. Een absolute troef voor wie een eigendom bezit, of ervan droomt.
  Glabbeek
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Van Vital tot Pact 24: in deze 8 kindvriendelijke restaurants in Leuven en het Hageland ben je welkom met het hele gezin
  PREMIUM

  Van Vital tot Pact 24: in deze 8 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in Leuven en het Hageland ben je welkom met het hele gezin

  Op restaurant gaan met kinderen kan een uitdaging zijn. Uren stilzitten is niet vanzelfsprekend voor een kind en het zijn vaak kieskeurige eters. In deze kindvriendelijke restaurants in Leuven en het Hageland kunnen ze naar hartenlust spelen of staat er van alles op het menu waar ze van gaan watertanden. Van croques tot springkastelen: hier geniet je samen met de kids van een heerlijk etentje.
  Leuven