Benjamin Dalle kwam schatten jagen in Kortenberg naar aanleiding van de Buitenspeeldag.
Volledig scherm
Benjamin Dalle kwam schatten jagen in Kortenberg naar aanleiding van de Buitenspeeldag. © Vertommen

Benjamin Dalle benadrukt belang Buitenspeeldag tijdens schattenjacht in Kortenberg: “Kinderen spelen 37 procent minder vaak buiten dan 10 jaar geleden”

KortenbergVlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft woensdagmiddag de Buitenspeeldag in Kortenberg bezocht. De minister benadrukte er het belang van het initiatief, zeker nadat de Buitenspeeldag vorig jaar als gevolg van het coronavirus afgelast werd. “Vergeleken met tien jaar geleden spelen kinderen vandaag 37 procent minder buiten.”

 1. In beroep strenge straffen gevorderd voor bende die via luchthaven drugs smokkelde
  Zaventem

  In beroep strenge straffen gevorderd voor bende die via luchthaven drugs smokkelde

  Het Brusselse parket-generaal heeft voor het Brusselse hof van beroep gevangenisstraffen van 5 tot 15 jaar gevorderd tegen acht personen die betrokken zouden geweest zijn bij jarenlange drugsmokkel. Zeven van hen zouden deel uitgemaakt hebben van vier criminele organisaties die jarenlang grote ladingen hasj, cocaïne en heroïne het land zouden binnengesmokkeld hebben. Daarvoor maakten de organisaties onder meer gebruik van een importbedrijf van exotische groenten en fruit die actief was op goederenluchthaven Brucargo. De zaakvoerder van dat bedrijf was de achtste verdachte.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden