De vrachtwagenbestuurder reed tegen hoge snelheid een bankkantoor binnen. Peuter Jade stierf ter plekke.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrachtwagenbestuurder reed tegen hoge snelheid een bankkantoor binnen. Peuter Jade stierf ter plekke. © Photo News

Aan epilepsie lijdende trucker die met tientonner bankkantoor binnenreed waarbij Jade (2) stierf, wil vrijspraak: “Het was een geval van overmacht”

KORTENBERG/LEUVENHet centrum van Kortenberg werd op 4 mei 2018 herschapen in een oorlogsgebied, nadat een vrachtwagenbestuurder met hoge snelheid zich in een bankkantoor boorde. Peuter Jade (2) stierf ter plekke op de stoep, haar vader verloor een been. In de politierechtbank was er nog altijd discussie of de trucker, een epilepsiepatiënt, net voor de crash een aanval kreeg. De vijftiger riskeert een jaar cel met uitstel.

 1. Zeven Kampenhoutse Kunstenaars: fotograaf en schilder laten in hun ziel kijken
  Kampenhout

  Zeven Kampenhout­se Kunste­naars: fotograaf en schilder laten in hun ziel kijken

  Ein-de-lijk is het zover. Nadat corona tot twee keer toe roet in het eten gooide, werd de expositie ‘Zeven Kampenhoutse Kunstenaars’ zaterdag officieel geopend. En dit jaar gaat het tweejaarlijkse platform voor lokaal kunsttalent door in het gloednieuwe cultuur- en beleefcentrum De Krop. Met zeven waren ze er vandaag niet, maar fotograaf Jimmy Peeters en schilder Philemon De Winter lieten graag in hun ziel kijken.
 2. RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant

  El Cardenal opende deze winter de deuren in het centrum van Tienen, op de prachtig vernieuwde Grote Markt. De zaakvoerder en chef-kok werkte voordien ruim 20 jaar in een Mexicaans restaurant in Boutersem. Toch droomde de 47-jarige Surjit Singh Bopprai, Bobby voor de vrienden, om een eigen zaak te starten. Op het menu staan dus typische Mexicaanse gerechten, die je ook kunt afhalen. Met de helaas stijgende coronacijfers hebben we even geen zin om ons in de drukte te begeven en opteren we voor het laatste.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.