1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 1. RESTOTIP. Liefhebbers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo
  PREMIUM
  zaventem

  RESTOTIP. Liefheb­bers van gerijpt vlees vinden hun gading bij Manzo

  Goed nieuws voor vleesliefhebbers. Nieuwe zaak Manzo in Zaventem opende drie weken geleden de deuren en deelt de passie voor gerijpt vlees met haar klanten. Het is de tweede zaak voor Antonio Morreale van het gelijknamige Italiaanse restaurant in Sterrebeek en een eerste voor vennoot en gastheer Yassin Elya Koubi. Woon je in Zaventem of omstreken of ben je er in de buurt voor de luchthaven. Dan is deze zaak zeker het ommetje waard. Fan van gerijpt vlees in het bijzonder? Dan is dit de tip voor jou. Lees hier meer van onze restotips.
 1. VIDEO. Lucie 'the queen' Mertens uit Leuven viert 2.555ste taxirit: “Ik zat al 51.100 minuten in een taxi en ik weet perfect wat me dat heeft gekost”
  PREMIUM
  Leuven

  VIDEO. Lucie 'the queen' Mertens uit Leuven viert 2.555ste taxirit: “Ik zat al 51.100 minuten in een taxi en ik weet perfect wat me dat heeft gekost”

  Het ene record is het andere niet maar Lucie ‘the queen’ Mertens (78) schreef zopas toch een opmerkelijke mijlpaal op haar palmares. Ze spendeerde al exact 51.100 minuten in een taxi en dat leverde haar in Leuven onder meer de bijnaam Madam Chichi op. “Nochtans is altijd een taxi nemen voor mij veel goedkoper dan een eigen wagen. Ik ben trouwens bang in de auto”, aldus de 78-jarige stadsgids die op Queen Elizabeth II lijkt.
 1. Anti-vaxxers of vandalen aan het werk? Borden vaccinatiecentrum beklad met opschrift ‘killers’
  Kortenberg/Nossegem

  An­ti-vaxxers of vandalen aan het werk? Borden vaccinatie­cen­trum beklad met opschrift ‘killers’

  In Kortenberg en Nossegem zijn dinsdag enkele richtingaanwijzers van het vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg beklad met graffiti. Het opschrift ‘killers’ doet vermoeden dat een anti-vaxxer achter de vandalenstreek zit. “Iedereen mag een eigen mening hebben, maar moet je die echt op deze manier verspreiden?”, vraagt burgemeester Alexandra Thienpont zich af.
 2. Rekenfoutje: wielertoerist Wim (42) rijdt Sigarenberg 239 in plaats van 240 keer op: “Maar ik heb het record toch op zak”
  PREMIUM
  Erps-Kwerps/Winksele

  Rekenfout­je: wielertoe­rist Wim (42) rijdt Sigaren­berg 239 in plaats van 240 keer op: “Maar ik heb het record toch op zak”

  240 keer wilde wielertoerist Wim Claessens (42) uit Erps-Kwerps de Sigarenberg in Winksele beklimmen om het record – goed voor 239 beklimmingen – van topduatleet Seppe Odeyn (34) te breken, maar zaterdag bleek na afloop dat hij zich mistelde en de berg ‘slechts’ 239 keer klein gekregen had. En toch mag hij zich de nieuwe recordhouder noemen. “Hopelijk gunt Seppe me die titel nu even (lacht).”
 1. Pennenhuis Arteel sloot deuren in Leuven maar Arteel Group in Herent neemt hoge vlucht dankzij corona: “Omzet is gestegen met liefst 67,5%”
  PREMIUM
  Leuven/Herent

  Pennenhuis Arteel sloot deuren in Leuven maar Arteel Group in Herent neemt hoge vlucht dankzij corona: “Omzet is gestegen met liefst 67,5%”

  Door de coronacrisis valt er veel zwarte sneeuw maar er zijn uiteraard ook bedrijven die profiteren van de coronamaatregelen. HR-bedrijf Arteel Group uit Herent behoort tot die tweede categorie en dat heeft het familiebedrijf te danken aan telewerken. “Concreet gaat het dan bijvoorbeeld om geschenken voor werknemers. Veel bedrijven willen hun personeelsleden laten voelen dat ze de belangrijkste mensen ter wereld zijn”, vertelt Nathalie Arteel, co-CEO van Arteel Group.
 1. Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”
  PREMIUM
  Perk

  Paradise City verhuist van eind juni naar midden augustus: “Als het veilig kan, mikken we op 10.000 bezoekers per dag”

  Het elektronische festival Paradise City – in 2019 nog goed voor 21.500 bezoekers – zal niet eind juni maar wel midden augustus plaatsvinden in Perk. Dat zijn de gemeente Steenokkerzeel en de organisatie overeengekomen. Je komt er op 13, 14 en 15 augustus wel alleen in met een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test. Op de line-up en ticketverkoop is het nog even wachten. “Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid van het Overlegcomité over maatregelen.”
 2. Niet één maar zelfs twee grote schermen voor EK-vreugde in Herent: “In totaal kunnen we 600 supporters ontvangen”
  PREMIUM
  Herent

  Niet één maar zelfs twee grote schermen voor EK-vreug­de in Herent: “In totaal kunnen we 600 supporters ontvangen”

  Geen enkel groot scherm in Leuven, maar buurgemeente Herent heeft er twee in de aanbieding. Vzw Wild van H en zustervereniging Vzw Onbekend gaan tijdens dit EK een samenwerking aan met Vzw Horeca Herent Verenigd. “Indoor kunnen we 200 supporters ontvangen en outdoor kunnen 400 mensen onze Rode Duivels aanmoedigen. We gaan voor één groot voetbalfeest, maar uiteraard wel coronaproof”, zegt Dirk Larivière van Vzw Wild van H.