1. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 1. Fritaliaan start met leveringen aan huis en doet daarvoor beroep op jeugdhuis Blizzard
  Melsbroek

  Fritaliaan start met leveringen aan huis en doet daarvoor beroep op jeugdhuis Blizzard

  Wie binnenkort via een gloednieuwe app een frietje bij frituur Fritaliaan in Melsbroek bestelt, zal voor een levering aan huis kunnen kiezen. De frietjes zullen niet door werknemers van de frituur geleverd worden, wel door leden van jeugdhuis Blizzard. “Door het coronavirus heeft het jeugdhuis geen inkomsten meer en daarom willen wij het bestuur en de leden steunen”, zegt Angelo Bottiglieri van de Fritaliaan.
 2. Vanaf volgende week wordt Dorpstraat aangelegd
  BERTEM

  Vanaf volgende week wordt Dorpstraat aangelegd

  In de Dorpstraat in Bertem worden momenteel de rioleringsdeksels opgehaald naar het niveau van het nieuwe wegdek. Voorlopig is de straat lokaal afgesloten om deze werken te kunnen uitvoeren. Op vrijdag wordt ze tijdelijk terug opengesteld. Volgende week donderdag 4 maart start Aquafin dan met de aanleg van de nieuwe rijweg in betonstraatsteen, vanaf het kruispunt met de Parijsstraat en zo verder richting de Borsstraat. Deze werken zullen normaal een tweetal weken duren.
 1. Dit wil je niet meemaken: gloednieuwe oprit besmeurd met frituurolie na afvalophaling
  PREMIUM
  Zaventem

  Dit wil je niet meemaken: gloednieu­we oprit besmeurd met frituur­olie na afvalopha­ling

  Nog geen jaar geleden legden de bewoners van een woning in de Rode Kruislaan in Zaventem een nieuwe oprit aan, maar nu al moet alles er heraangelegd worden. De hele oprit is immers besmeurd met frituurolie na de afvalophaling van Interza. De bewoner stelt de afvalintercommunale alvast in gebreke. “De echte dader is diegene die de frituurolie in de afvalzak dropte”, klinkt het daar.
 1. Defensiestaf wil oudste C-130 om “emotionele en pragmatische redenen” in Melsbroek houden, maar minister kiest toch voor Bevekom
  Melsbroek

  Defensie­staf wil oudste C-130 om “emotionele en pragmati­sche redenen” in Melsbroek houden, maar minister kiest toch voor Bevekom

  Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) heeft woensdag op aandringen van enkele Kamerleden het advies van de Defensiestaf rond de laatste rustplaats van de oudste C-130 vrijgegeven. Daaruit blijkt dat de legerleiding het toestel liever in Melsbroek houdt wegens “emotionele en pragmatische redenen”. Toch besloot Dedonder een tijdje geleden om de C-130 in Bevekom te stallen. En dat zint onder meer Theo Francken niet.
 1. Van beschoten met kogels, overgoten met bijtend product tot zware verwaarlozing: vzw Cattitude vindt steeds meer mishandelde katjes
  PREMIUM
  Bertem/Rotselaar

  Van beschoten met kogels, overgoten met bijtend product tot zware verwaarlo­zing: vzw Cattitude vindt steeds meer mishandel­de katjes

  Het voorbije weekend is opnieuw een zwerfkatje beschoten in Bertem. Dat maakt van de acht maanden oude Ellie het zoveelste mishandelde katje op korte tijd in regio Leuven. Zes weken geleden werd er nog één beschoten in Rotselaar en één met bijtend product overgoten. Vzw Cattitude trekt aan de alarmbel over de opvallende stijging van de laatste zes maanden. “Ik heb geen idee wat deze mensen bezielde, maar we komen regelmatig gruwelijke dingen tegen”, zegt Vanessa Maes.
 2. Gemeenteschool De Regenboog sluit aantal klassen na 40 coronabesmettingen: “Ook alle vrijetijdsactiviteiten in Kortenberg worden afgelast”
  Kortenberg

  Gemeente­school De Regenboog sluit aantal klassen na 40 coronabe­smet­tin­gen: “Ook alle vrijetijds­ac­ti­vi­tei­ten in Kortenberg worden afgelast”

  Gemeenteschool De Regenboog in Kortenberg zal dinsdag weer openen, maar een aantal klassen zullen wel voor minstens een week sluiten. In totaal zijn er nu al 40 besmettingen vastgesteld na een uitbraak van het coronavirus. “Alle vrijetijdsactiviteiten in Kortenberg, die in groep buiten de gezinsbubbel plaatsvinden, worden voorlopig afgelast tot en met zondag 28 februari”, stelt burgemeester Alexandra Thienpont.
 3. Vaccinatiecentra in Oud-Heverlee, Rotselaar en Kortenberg zetten eerste prikjes: “Heel opgelucht en tevreden, maar voorzichtig blijven is de boodschap”
  PREMIUM
  Oud-Heverlee

  Vaccinatie­cen­tra in Oud-Heverlee, Rotselaar en Kortenberg zetten eerste prikjes: “Heel opgelucht en tevreden, maar voorzich­tig blijven is de boodschap”

  De vaccinatiecampagne is nu echt van start gegaan. Het voorbije weekend werden de eerste prikjes in vaccinatiecentrum De Toren in Rotselaar, De Roosenberg in Oud-Heverlee en sporthal Colomba in Kortenberg gezet. Opluchting en tevredenheid bij de organisatie en zorgverleners die de spits mochten afbijten, maar er is overal sprake van een trage start omdat er nog niet voldoende vaccins voorhanden zijn. “De leveringen zijn voorlopig nog beperkt, maar we blijven positief en we zijn tevreden dat we onze start niet gemist hebben”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont.
 1. LEKKER LOKAAL takeaway: Traag gegaard vlees en paella zijn smaakbommetjes van Amazing BBQ
  PREMIUM
  Sint-Stevens-Woluwe

  LEKKER LOKAAL takeaway: Traag gegaard vlees en paella zijn smaakbomme­tjes van Amazing BBQ

  Deze keer bestelden we geen lekkers bij een restaurant, wel bij een traiteur uit de buurt: Amazing BBQ uit Sint-Stevens Woluwe. Het pareltje? De verschillende variaties op paella. ‘De beste van het land’ als we de uitbater mogen geloven. Dat moeten we dus zeker eens nagaan. Ook de BBQ-schotels springen in het oog. Sommige vleesjes garen bijna de klok rond. En ja, dat proef je! Ontdek hier meer recensies.