De brandweer was een hele tijd zichtbaar op het dorpsplein
Volledig scherm
De brandweer was een hele tijd zichtbaar op het dorpsplein © VDT

Zeshonderd liter mazout komt in rioolstelsel en vervolgens in de Velpe terecht

Door een lek in een ondergrondse mazouttank van een particulier moest de brandweer zaterdagavond uitrukken het centrum van Kortenaken. Het waren buurtbewoners, die in de vooravond de brandweer verwittigd hadden, omdat er een mazoutgeur hing. Blijkbaar was die geur al sinds vrijdag aanwezig.

0 reacties

 1. Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuvernietiging”
  PREMIUM
  Linter

  Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuver­nie­ti­ging”

  Hans Wuestenberg (55) uit Linter stelt zich vragen bij de huidige wetgeving omtrent het oppompen van water. Nadat maandenlang grondwater op een bouwwerf aan de Grote Steenweg in Drieslinter in de riool verdween, mengde hij zich in de debatten. “Momenteel schrijft de wet voor dat je 30.000 kubieke meter per jaar mag oppompen. Een hallucinant cijfer. Bovendien: wie controleert het?”, vraagt Hans zich af.
 2. Op zoek naar een moederdagcadeau? Zet je mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale Hagelandse geschenken
  PREMIUM
  Aarschot - Tienen

  Op zoek naar een moederdag­ca­deau? Zet je mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale Hagelandse geschenken

  Kamp je met keuzestress of heb je nog geen enkel idee hoe je moeder te verrassen? Geen nood, wij helpen je graag een handje met onze Hagelandse tips. De Oost-Brabantse ondernemers hebben niet stil gezeten en kwamen met veel creativiteit voor de dag om hun producten of diensten af te stemmen op Moederdag. Voor elke moeder vonden we wat wils: zoet, hartig en zelfs bloemig. Sta je liever zelf in voor een culinaire attentie? Dan kan je nog steeds een wijntje schenken of een ontspannende massage cadeau doen. Aan jou de keuze!
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas