Karin Van Winkelen en haar moeder Lea Vlayen konden Benny niet meer helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Karin Van Winkelen en haar moeder Lea Vlayen konden Benny niet meer helpen. © Bollen

Wespensteek wordt Benny (56) fataal: “Hij kwam binnen en zei dat het niet ging. Twee minuten later was hij er niet meer”

Een wespensteek is Benny Hennus (56) uit Waanrode (Kortenaken) dinsdagmiddag fataal geworden. De man stond een praatje te maken met zijn buurvrouw toen een wesp hem in de bovenarm stak. Amper twee minuten later stuikte hij voor de ogen van zijn echtgenote ineen. “Twee maanden geleden redde hij het leven van mijn moeder, maar wij konden hem niet helpen”, zucht Karin Van Winkel (52) met tranen in de ogen. Volgens Karin was haar man niet allergisch. “Zulke gevallen zijn eerder uitzonderlijk, maar hoe dan ook: als je merkt dat je reageert, wacht dan niet te lang”, zegt Jan Tytgat, professor en toxicoloog aan de KU Leuven.

 1. SOS zomerinsecten: brengen ze virussen over en hoe voorkom je muggen-, wespen- en dazensteken?
  PREMIUM

  SOS zomerinsec­ten: brengen ze virussen over en hoe voorkom je muggen-, wespen- en dazenste­ken?

  Daar zijn ze weer, onze zoemende vrienden. Tot ze steken of bijten, en de vriendschap over and out is. Wie zijn ze en welke zijn nieuw? Hoe bescherm je je? Kunnen muggen het coronavirus overdragen? En is de Aziatische hoornaar écht gevaarlijk? Tijd voor een update. “Het is een fabel dat mensen met ‘zoet bloed’ meer muggen zou aantrekken, maar er zijn wel andere factoren die meespelen.”
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan