Kristof Mollu en Raf Vanmeensel, sportschepenen van de twee gemeentes, brengen in de sporthal alles in gereedheid.
Volledig scherm
Kristof Mollu en Raf Vanmeensel, sportschepenen van de twee gemeentes, brengen in de sporthal alles in gereedheid. © RV-repro bollen

Schoolsportdagen in Sporthal De Vruen

Kortenaken/BekkevoortOp 14 en 15 oktober opent Sporthal De Vruen in Waanrode zijn deuren voor de 6de editie van de schoolsportdagen.

 1. ASSISEN. Helikopterbruid en ex krijgen respectievelijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpartij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”
  LEUVEN/AARSCHOT

  ASSISEN. Helikopter­bruid en ex krijgen respectie­ve­lijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpar­tij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”

  Kristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) hebben in het Leuvense assisenhof respectievelijk 25 en 24 jaar cel gekregen voor de dodelijke steekpartij op Andy Vandereyt (30) bijna drie jaar geleden in Aarschot. “Hij heeft tijdens zijn jeugd een hechtingsstoornis opgelopen, waarvan zij gebruik heeft gemaakt”, verklaarde hof en jury het verschil in strafmaat.
 2. Burgemeester neemt bijkomende coronamaatregelen voor scholen en buitenschoolse sportactiviteiten
  Glabbeek

  Burgemees­ter neemt bijkomende coronamaat­re­ge­len voor scholen en buiten­school­se sportacti­vi­tei­ten

  Nadat gisteren het derde leerjaar van de school in Bunsbeek al door de burgemeester in quarantaine werd geplaatst, moesten men vandaag ook de noodremprocedure opstarten voor het zesde leerjaar van de school in Bunsbeek en het zesde leerjaar van de school in Glabbeek. Drie klassen zitten dus in quarantaine. Sinds begin deze week werden er 58 inwoners positief getest.
 3. RESTOTIP. Heidi's Strijkhuisje # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelijke prijs
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Heidi's Strijkhuis­je # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelij­ke prijs

  In een doodgewone woning in de Meerstraat in Goetsenhoven bij Tienen kan je (bijna) iedere dag terecht voor afhaalgerechten. Dagelijkse kost tegen een schappelijke prijs. Balletjes in tomatensaus, lasagne, witloof in hespenrolletjes en kaassaus... noem maar op. Maar evenzeer staat er een vispannetje met puree of vegetarische gerechten op het menu. Via haar Facebookpagina kunnen geïnteresseerden suggesties voorstellen. Als er voldoende interesse hiervoor is, gaat Heidi op zoek naar dagverse ingrediënten en kruipt ze achter haar fornuis.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.