Kris Janssens uit Hoeleden is ontgoocheld. "Dit hadden we niet zien aankomen."
Volledig scherm
Kris Janssens uit Hoeleden is ontgoocheld. "Dit hadden we niet zien aankomen." © VDT

Schade bij fruittelers groot na onverwachte hagelbui: “80 procent van appels niet meer verkoopbaar”

Heel wat fruittelers in de regio meten de schade op na de hagelbuien van vorige week. “De appelen zijn bijna allemaal kapot”, zegt fruitteler Kris Janssens uit Hoeleden. “Voor de peren is het nog even afwachten, maar daar is nog hoop op een opbrengst.”

0 reacties

  1. Dit zijn de mensen die hun vakantie en/of vrije tijd opofferden om in de vaccinatiecentra te gaan helpen: “Onze tuin is een wildernis, maar dat halen we nu dan wel in”
    PREMIUM
    Tienen/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken/Hoegaarden

    Dit zijn de mensen die hun vakantie en/of vrije tijd opofferden om in de vaccinatie­cen­tra te gaan helpen: “Onze tuin is een wildernis, maar dat halen we nu dan wel in”

    De schoolbanken zijn intussen weer gevuld en velen van ons hebben tijdens de zomer genoten van een welverdiende vakantie, genietend van een terrasje, al dan niet in eigen land of onder een tropische zon... Dat dat weer kan, hebben we vooral toch te danken aan de talrijke vrijwilligers van de vaccinatiecentra die veelal zelf hun vakantie opofferden en onverminderd bleven zorgen dat er zoveel mogelijk mensen hun prikjes konden halen. Eindelijk is de grote ‘rush’ achter de rug en op 15 oktober sluit het centrum definitief de deuren. Nog eventjes dus en ook zij kunnen terugkeren naar het nieuwe normaal.