Sara Lambrechts bij haar eerste realisatie.
Volledig scherm
Sara Lambrechts bij haar eerste realisatie. © Bollen

Sara heeft wellicht de coolste job van het land: boomhutbouwster

Sara Lambrechts (30) moet zowat de coolste job van het land hebben. De dame uit Stok bij Kortenaken studeerde interieurvormgeving. Dat, in combinatie met haar fascinatie voor kleine woontechnieken, leidde er toe dat ze een nieuwe uitdaging aanging: boomhutten bouwen. Niet enkel de boomhut waarvan wij allen in onze kindertijd van droomden, maar zelfs grotere en luxueuze exemplaren waar je perfect in kan wonen. “Zowat alles is mogelijk. Je kan er alle comfort zoals een badkamer en toilet in voorzien. Elektriciteit en water kan je perfect voorzien zoals in een andere woning.”

 1. Tielt-Winge neemt het niet dat buurgemeente Glabbeek zo negatief doet over eventuele fusie: “Wij hebben geen lessen te krijgen van kleinste bestuur van het arrondissement”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Tielt-Win­ge neemt het niet dat buurgemeen­te Glabbeek zo negatief doet over eventuele fusie: “Wij hebben geen lessen te krijgen van kleinste bestuur van het arrondisse­ment”

  Burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld) reageert gepikeerd op de uitlatingen van zijn collega Peter Reekmans (Dorpspartij) in Glabbeek, die zich eerder fel afzette tegen het voorstel van Tielt-Winge en Bekkevoort om te onderzoeken of een fusie met alle gemeenten van de politiezone een goede keuze zou zijn. “De cijfers die hij aanhaalt kloppen niet eens”, klinkt het.
 2. Zowat helft chauffeurs van transportbedrijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoontje wel
  PREMIUM
  Tienen

  Zowat helft chauffeurs van transport­be­drijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoon­tje wel

  Michel Engelbosch, zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf Engelbosch in het Industriepark in Tienen, zit met de handen in het haar. “Sinds maandag zitten we zonder internet. Door corona gebeurt echter zo goed als alles online. Boekingen, een container ophalen in de haven van Antwerpen: lukt niet. Onze telefoons doen het ook niet, dus wij kunnen geen klanten bereiken en zij ons niet”, zucht Michel, die 42 vrachtwagens over heel Europa heeft rondrijden.
 1. Glabbeek maakt zich zorgen over kostenplaatje van het Tiense vaccinatiecentrum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”
  Glabbeek/Tienen

  Glabbeek maakt zich zorgen over kosten­plaat­je van het Tiense vaccinatie­cen­trum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”

  In Glabbeek maken ze zich zorgen over de kosten voor het vaccinatiecentrum in Tienen. Dat werd de voorbije weken opgetrokken in het voormalige gebouw van de belastingen aan de Goossensvest. “De huur alleen al bedraagt ruim 200.000 euro, over het volledige kostenplaatje hebben we zelfs nog geen zicht”, zegt schepen van Sociale Zaken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). Ook partijgenoot en burgemeester Peter Reekmans maakt zich zorgen.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"