Ruim 500 wandelaars daagden op voor de 1.000 kilometer voor Jelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim 500 wandelaars daagden op voor de 1.000 kilometer voor Jelle. © Bollen

Ruim 500 wandelaars herdenken verkeersslachtoffer Jelle (22): “Een zware dag, die toch ook deugd doet”

Vzw Jelle heeft zaterdag zo’n vijfhonderd wandelaars samengebracht om voor de vijfde keer Jelle Boyen uit Kortenaken te herdenken. De jongeman kwam in februari 2015 op 22-jarige leeftijd om het leven na een verkeersongeval op Sri Lanka. De opbrengst van de ‘1.000 kilometer voor Jelle’ gaat naar een goed doel. “Door corona hing deze editie aan een zijden draadje, maar na overleg met de gemeente zijn maatregelen genomen om de veiligheid van de deelnemers te garanderen.”

 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met algemeen directeur én longarts Hans Struyven: “De mensen zijn ‘het’ moe, maar wij zijn letterlijk pompaf”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met algemeen directeur én longarts Hans Struyven: “De mensen zijn ‘het’ moe, maar wij zijn letterlijk pompaf”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit