Schepen van Milieu Erwin Thomas met een te kleine rattenval in de hand.
Volledig scherm
Schepen van Milieu Erwin Thomas met een te kleine rattenval in de hand. © Foto Bollen

Ratten te dik voor gemeentelijke vallen

KORTENAKENDe ratten in Kortenaken laten zich niet zo gemakkelijk vangen. Sp.a vroeg een woordje uitleg op de gemeenteraad. "Het antwoord bleek hilarisch: de ratten zijn gewoon te dik voor de vallen!", zegt voorzitter Peter Van Hoof.

 1. Bloemenpracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips
  PREMIUM
  Hageland

  Bloemen­pracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips

  Deze maand komen de bloesems weer piepen! Ideaal om in het Hageland te genieten van feeërieke natuurlandschappen, nu het sociale leven alweer op een laag pitje staat. Wij trokken de Brabantse wijngaarden in en stippelden een leuke fietsroute uit, goed voor zo’n anderhalf uur of 25,4 km fietsplezier in de beentjes. Onderweg ontdek je onder meer fruitdorp Glabbeek, de geboortestreek van Eddy Merckx, tal van kunstwerken en takeawaystops.
 2. Chauffeur (71) die bedolven raakte onder graan overleden aan verwondingen: “We hadden hem snel kunnen bevrijden en hoopten dat het goed ging komen”
  Bekkevoort

  Chauffeur (71) die bedolven raakte onder graan overleden aan verwondin­gen: “We hadden hem snel kunnen bevrijden en hoopten dat het goed ging komen”

  Bij het bedrijf Molens Van der Velpen aan de Halensebaan in Molenbeek-Wersbeek (Bekkevoort) is woensdagochtend een chauffeur zwaar gewond geraakt bij het lossen van graan. De man raakte bedolven omdat de laadklep los kwam maar kon snel onder het graan gehaald worden. Hulpdiensten snelden ter plaatse en brachten de man in kritieke toestand over naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Daar overleed hij gisterenavond aan zijn verwondingen.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas