Aan het Torendraaiersplein in Waanrode komen dus geen appartementen.
Volledig scherm
Aan het Torendraaiersplein in Waanrode komen dus geen appartementen. © gemeente Kortenaken

Provincie weigert vergunning Torendraaiersproject

KortenakenDe bouwvergunning voor het woonproject aan het Torendraaiersplein in Waanrode is geweigerd door de deputatie van de provincie. Het project van uiteindelijk 5 rijwoningen en 6 appartementen werd eerder dit jaar wel vergund door het gemeentebestuur van Kortenaken. Natuurpunt diende echter een klacht in waardoor de finale beslissing bij de provincie kwam. 

 1. RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeelstekort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”
  Tienen

  RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeels­te­kort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”

  Nu Omikron het aantal besmettingen naar een ongekende hoogte brengt, is het alle hens aan dek in de ziekenhuizen, door personeel dat ziek uitvalt. In het RZ Tienen is momenteel tien procent van het zorgpersoneel door kortstondige ziekte geveld. Iedere dag moet men opnieuw een puzzel leggen om de goede zorg te kunnen garanderen. Mogelijk stevent men af op een situatie waarin niet dringende zorg zal moeten uitgesteld worden. Het ziekenhuis is daarom op zoek naar zorgpersoneel en studenten die tijdelijk kunnen bijspringen.
 2. Vaccinatiecentrum ontvangt eerste virusvechters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Landen/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  Vaccinatie­cen­trum ontvangt eerste virusvech­ters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was het woensdagavond een drukke bedoening. De eerste kinderen tussen vijf en elf jaar kwamen er voor hun eerste prik. Opvallend : enkel blije gezichten van zowel kinderen als ouders. De medewerkers hadden zich ook geen moeite gespaard om alles op kindermaat te voorzien. Sommigen van hen wilden dan ook nog eerst te ‘speurtocht’ af maken voor ze naar huis mochten gaan. De kinderen die we zagen, die komen alvast zonder twijfel over drie weken met de glimlach terug voor hun tweede prik.