Paaseieren rapen in de pastorietuin

 1. De coronacijfers in Kortenaken van zaterdag 10 oktober

  De coronacij­fers in Kortenaken van zaterdag 10 oktober

  In Kortenaken zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 3 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Kortenaken op 38 te liggen. Omdat Kortenaken meer dan 30 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 50, zal de gemeente terechtkomen in het volgende alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatrische hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identificeren”
  PREMIUM

  Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatri­sche hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identifice­ren”

  Een zware klap was het voor Patricia Van Rymenant (43) uit Bunsbeek (Glabbeek), maar een verrassing was het niet. Ze verloor haar zoon Jason Nys (21) op 10 september. Talloze keren trok ze aan de alarmbel, maar de jongeman werd niet opgenomen, en kreeg niet de kans om behandeld te worden, zelfs niet na drie zelfmoordpogingen. ‘Persoonsaanrijding op de spoorweg in Tienen’, las Patricia die donderdag op Facebook en meteen wist ze hoe laat het was. “Ik belde zelf naar de politie met de vraag of het mijn zoon was. Ze wisten het niet. Een uurtje later werd mijn grootste vrees waarheid”, zegt Patricia, die haar verhaal deelt in de hoop andere psychiatrische patiënten en hun families te helpen.