vtbKultuur Kortenaken heeft dit jaar weer een originele Fiets-Picknick in petto.
Volledig scherm
vtbKultuur Kortenaken heeft dit jaar weer een originele Fiets-Picknick in petto. © vtbKultuur-repro bollen

Originele Fiets-Picknick op halfoogst

KortenakenvtbKultuur Kortenaken organiseert dit jaar weer een Fiets-Picknick op zondag 15 augustus. Op een route naar keuze kan je enkele geluidsfragmenten beluisteren. Wie de antwoorden op de vragen en de rode draad van de fietstocht vindt, krijgt een beloning. Na de fietstocht kan je gezellig samen picknicken.

 1. Koppel tachtigers bestolen op klaarlichte dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Koppel tachtigers bestolen op klaarlich­te dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”

  Gilberte Struys (80) en Jef Cartuyvels (84) kunnen nog steeds niet vatten dat ze ten prooi vielen aan dieven die op klaarlichte dag hen beroofden. Erger nog, op het moment zelf beseften ze helemaal niet dat die drie mensen die hun woning waren binnengestapt, dieven waren. “We dachten dat ze kwamen voor tuinbeelden die onze zoon Geert hier verkoopt”, zucht het koppel. De diefstal van juwelen stelden ze pas dagen later vast. Sindsdien zijn ze niet alleen het vertrouwen in mensen kwijt, ook hun nachtrust heeft eronder te lijden.
 1. Magali werd als 3-jarig kind gebeten door een hond, nu dingt ze mee naar kroontje van Miss Limburg: “Ik had altijd het gevoel dat iedereen mijn littekens zag”
  PREMIUM
  Halen

  Magali werd als 3-jarig kind gebeten door een hond, nu dingt ze mee naar kroontje van Miss Limburg: “Ik had altijd het gevoel dat iedereen mijn littekens zag”

  Amper 3 jaar was Magali Somers toen haar leven drastisch veranderde. Tijdens het spelen in het stro werd ze plots gebeten door een hond. Nog steeds doen een aantal littekens haar herinneren aan deze vreselijke gebeurtenis, die ze maar net overleefde. Vandaag is de Halense 21 jaar en wil ze Miss Limburg worden. “Ik wil duidelijk maken dat complexen normaal zijn en het perfecte lichaam niet bestaat”, legt ze uit.