Omer Heusdens catalogiseerde 100 Kortenaakse wielrenners naar aanleiding van WK wielrennen
Volledig scherm
PREMIUM
Omer Heusdens catalogiseerde 100 Kortenaakse wielrenners naar aanleiding van WK wielrennen © Bronckaerts

Omer Heusdens catalogiseert 100 Kortenaakse wielrenners naar aanleiding van WK wielrennen “Tijdens de hoogdagen bracht deze regio verschillende toptalenten voort”

KortenakenOmer Heusdens (72) brengt al meer dan 40 jaar de geschiedenis van Kortenaken in kaart aan de hand religieuze voorwerpen via het Museum voor Volksdevotie. De verzamelaar is echter van meerdere markten thuis en naar aanleiding van het WK wielrennen dook hij in de rijke wielergeschiedenis van het dorp waar hij geboren en getogen is. Medio september stelde hij zijn collectie, goed voor welgeteld 100 dossiers over lokale wielrenners, ten toon in GC Den Hoek. Heusdens hoopt hiermee dat de grote Kortenaakse wielerhelden ook het geheugen van een volgende generatie mogen doorkruisen.

  1. L’air des Sens uit Zoutleeuw opnieuw uitgeroepen tot één van de beste groenterestaurants ter wereld: “In het begin stelden sommige klanten vragen bij ons ‘konijnenvoer’”
    PREMIUM
    Zoutleeuw

    L’air des Sens uit Zoutleeuw opnieuw uitgeroe­pen tot één van de beste groenteres­tau­rants ter wereld: “In het begin stelden sommige klanten vragen bij ons ‘konijnen­voer’”

    Restaurant L’air des Sens uit Zoutleeuw behoort opnieuw tot één van de honderd beste groenterestaurants ter wereld. Met een 38ste plaats in de We’re Smart Green Guide behoort het restaurant tot een imponerende lijst waar onder meer gerenommeerde namen als Vrijmoed, 't Aards Paradijs en het Deense Noma de top 20 bekleden. Chef-kok David Schulz (51) is meer dan gecharmeerd door de erkenning, maar voelt er weinig voor om zijn restaurant te profileren als een ecologisch, laat staan vegetarisch restaurant.