De motorrijder werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De motorrijder werd overgebracht naar het ziekenhuis. © Bollen

Motorrijder met glaasje te veel op betrokken bij ongeval

 1. Inwoners Geetbets vallen ten prooi aan waterellende “Ik had op voorhand zandzakken gelegd, maar tevergeefs”
  PREMIUM
  Geetbets

  Inwoners Geetbets vallen ten prooi aan waterellen­de “Ik had op voorhand zandzakken gelegd, maar tevergeefs”

  Zowat het hele land kampt met wateroverlast. Afgelopen donderdag kreeg het oosten van Vlaams-Brabant het zwaar te verduren. ‘Rampzalig’, vatte men de situatie samen in Geetbets. Vanochtend stond zowat elke toegangsweg onder water. Op het kruispunt van de Dorpsstraat en Glabbeekstraat bevond zich een erg onfortuinlijke hoek en kregen de omwonenden langs alle kanten water binnen. De oorzaak hiervan zou de Overbeek zijn, een zijrivier van de Gete, die door de hevige regenval buiten haar oevers trad.
 2. Open vaccinatiemoment geeft twijfelaars of mensen die boot gemist hebben tweede kans : “Je komt toch met meer mensen in contact dan je denkt”
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Kortenaken/Glabbeek

  Open vaccinatie­mo­ment geeft twijfe­laars of mensen die boot gemist hebben tweede kans : “Je komt toch met meer mensen in contact dan je denkt”

  In het vaccinatiecentrum konden vandaag voor het eerst mensen ouder dan 18 jaar terecht zonder afspraak voor een J&J vaccin. Hoewel zowat alle 18 plussers al een uitnodiging ontvingen, zijn er nog steeds mensen die niet gevaccineerd zijn. Iedereen die bewust of onbewust de boot had gemist, kon dus vandaag langs gaan voor één prik. Ook volgende week donderdag kan je er zonder afspraak tussen 8 en 12 uur terecht als je alsnog een J&J vaccin wil.
 1. Politie onderschept twee bestuurders onder invloed en eentje zonder geldig rijbewijs
  Diest/Tielt-Winge/kortenaken/Koersel

  Politie onder­schept twee bestuur­ders onder invloed en eentje zonder geldig rijbewijs

  Tijdens een eerste verkeerscontrole zaterdag tussen 12 en 20 uur werden twee bestuurders onder invloed van drugs uit het verkeer gehaald. Het betrof een 26-jarige man uit Tielt-Winge en een 19-jarige man uit Waanrode. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Een 26-jarige man uit Koersel reed dan weer met zijn wagen hoewel hij een rijverbod had. De wagen was ook niet ingeschreven noch verzekerd en werd gesleept.