Geetbets, Linter, Zoutleeuw en Kortenaken gaan de samenwerking aan.
Volledig scherm
Geetbets, Linter, Zoutleeuw en Kortenaken gaan de samenwerking aan. © vanessa dekeyzer

Linter, Geetbets, Kortenaken en Zoutleeuw ondertekenen charter tot samenwerking

Geetbets, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw hebben zopas het charter tot samenwerking getekend op het gemeentehuis van Kortenaken. Als kleine gemeenten staan ze immers voor dezelfde uitdagingen als grote gemeenten en steden. “Het is niet de bedoeling om een fusie te realiseren, wel om de regio te versterken en verregaand samen te werken”, klinkt het bij de burgemeesters.

 1. Obus aangetroffen bij graafwerken lang N29 in Kortenaken

  Obus aangetrof­fen bij graafwer­ken lang N29 in Kortenaken

  Op de werf langs de N29, ter hoogte van het kruispunt met de Netelzeepstraat in Waanrode, is maandag een obus aangetroffen tijdens graafwerken. De politie ging ter plaatse en stelde de nodige veiligheidszones in. Omwoners werden gevraagd om binnen te blijven tot de aankomst van de ontmijningsdienst DOVO van Defensie. Het springtuig, dat nog op scherp bleek te staan en dus gevaarlijk was bij foutieve manipulaties, werd door DOVO meegenomen ter vernietiging.
 2. ASSISEN. Beschuldigde fatale burenruzie richt zich in laatste woord tot familie in zaal: “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”
  Leuven/Kortenaken

  ASSISEN. Beschuldig­de fatale burenruzie richt zich in laatste woord tot familie in zaal: “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”

  De 74-jarige Roger Putseys kreeg vrijdagochtend het laatste woord in het Leuvense assisenhof. “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”, richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.