Op zaterdag 11 december rijdt een lichtjesparade doorheen de gemeente.
Volledig scherm
Op zaterdag 11 december rijdt een lichtjesparade doorheen de gemeente. © gemeente Kortenaken

Lichtjesparade ‘Kortenaken Verlicht’ trekt door de gemeente

KortenakenMet Kortenaken Verlicht komt er een passend vervolg op Kortenaken Verwarmt. Op zaterdag 11 december rijdt een lichtjesparade doorheen de gemeente. De praalwagens brengen zo wat meer licht in donkere tijden. Wie wil meerijden in de stoet, kan zich inschrijven tot 8 december.

 1. Gemeente neemt zoutsilo met laadkaai in gebruik
  Glabbeek

  Gemeente neemt zoutsilo met laadkaai in gebruik

  Recent verbouwden de gemeente Glabbeek één loods op het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat tot nieuwe gemeenteloods voor de dienst openbare werken. Aan de achterzijde van de nieuwe gemeenteloods plaatsten ze een zoutsilo met laadkaai waar de vrachtwagens en tractors van de gemeentelijke strooidienst veel eenvoudiger en vooral sneller kunnen laden tijdens de strooirondes in de winter. Afgelopen week werd de nieuwe laadkaai met zoutsilo in gebruik genomen.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.