Op zaterdag 11 december rijdt een lichtjesparade doorheen de gemeente.
Volledig scherm
Op zaterdag 11 december rijdt een lichtjesparade doorheen de gemeente. © gemeente Kortenaken

Lichtjesparade ‘Kortenaken Verlicht’ trekt door de gemeente

KortenakenMet Kortenaken Verlicht komt er een passend vervolg op Kortenaken Verwarmt. Op zaterdag 11 december rijdt een lichtjesparade doorheen de gemeente. De praalwagens brengen zo wat meer licht in donkere tijden. Wie wil meerijden in de stoet, kan zich inschrijven tot 8 december.

 1. Kerngezond voor corona, nu snakt studentenrestaurant Alma naar adem: “Thuiswerken en online lessen zijn een ramp voor ons”
  PREMIUM
  Leuven

  Kerngezond voor corona, nu snakt studenten­res­tau­rant Alma naar adem: “Thuiswer­ken en online lessen zijn een ramp voor ons”

  Een hap gaan eten na een lesdag in studentenrestaurant Alma was vroeger een vanzelfsprekendheid. Maar sinds de coronacrisis zie je er nog maar weinig studenten eten. Dit academiejaar startte wel goed, tot de vierde golf opnieuw roet in het eten gooide. “We moeten ons concept herdenken: de eetgewoontes van de gemiddelde student zijn veranderd”, zegt Stefaan Saeys, voorzitter van de raad van bestuur van Alma. Het relaas van een kerngezonde organisatie die de coronacrisis probeert te overleven.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Marina ging vorig jaar uit de kleren voor lotgenoten, dit keer heeft ze een andere boodschap: “Financiële plaatje van kanker mag ook eens doorgelicht worden, want er klopt véél niet”
  PREMIUM
  Tienen

  Marina ging vorig jaar uit de kleren voor lotgenoten, dit keer heeft ze een andere boodschap: “Financiële plaatje van kanker mag ook eens doorge­licht worden, want er klopt véél niet”

  Voor Marina Coningx voor het eerst de diagnose kanker kreeg, was ze een levendige, goedlachse vrouw. Ook tijdens haar behandeling liet ze de moed niet zakken. Enkele maanden later volgde echter een tweede klap: huidkanker. Je wereld zou voor minder instorten. Maar niet voor Marina. Meer nog, om lotgenoten een hart onder de riem te steken, ging ze vorig jaar zelfs uit de kleren met de boodschap: ‘geef de hoop nooit op’. Wij gingen kijken hoe het Marina nu vergaat.
 2. Gemeentebestuur geeft lokale verenigingen maar liefst 554.000 euro extra steun
  Glabbeek

  Gemeentebe­stuur geeft lokale verenigin­gen maar liefst 554.000 euro extra steun

  Doordat er door de coronacrisis amper activiteiten en werking was van de verenigingen tussen maart 2020 en eind 2021 zouden zij jaarlijks maar slechts recht hebben op amper 9.407,36 euro subsidies. Het college van burgemeester en schepenen besliste om net zoals vorig jaar, hen ook in 2021 maximaal te steunen door hen toch de volledige gemeentelijke subsidies van 28.222 euro integraal uit te betalen in 2020 en 2021.