De reiniging van de straatkolken start deze week in Kortenaken.
Volledig scherm
De reiniging van de straatkolken start deze week in Kortenaken. © Vertommen

Kortenaken start met het periodiek reinigen van de straatkolken

0 reacties

 1. Glabbeeks burgemeester Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme
  PREMIUM
  Glabbeek

  Glabbeeks burgemees­ter Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewe­gen­ac­ti­vist’ Marc Van Damme

  Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) heeft het gehad met de acties tegen de gemeente van ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme. Recent diende die een klacht in bij de gouverneur omdat de data van verslagen van zittingen over tenietgegane voetwegen niet juist bleken te zijn. “Nadat hij eerst zijn pijlen richtte op het college van burgemeester en schepenen tracht hij nu ook de administratie van de gemeente in diskrediet te brengen.” Van Damme van zijn kant vindt Reekmans’ kritiek onterecht.
 2. Gevoelig natuurgebied Velpevallei niet volgens regelgeving ontbost: “We stellen ons ernstige vragen bij het handhavingsbeleid”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Gevoelig natuurge­bied Velpeval­lei niet volgens regelge­ving ontbost: “We stellen ons ernstige vragen bij het handha­vings­be­leid”

  Natuurpunt diende recent klacht in na een onreglementaire ontbossing in de Velpevallei in Miskom. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) verleende een vergunning voor de kapping, maar hield daarbij weinig rekening met de beschermingsstatus van het bos. Intussen is de bodem er danig verstoord. Desondanks ving men na de klacht bot bij het ANB. Een schrijven aan bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) stootte op eenzelfde reactie. “Het is onbegrijpelijk dat de Natuurinspectie geen proces-verbaal opstelt”, aldus Jaak Geebelen van Natuurpunt Oost-Brabant.
 3. Meer dan helft van gecontroleerde handelszaken en bedrijven niet in orde met coronamaatregelen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Meer dan helft van gecontro­leer­de handelsza­ken en bedrijven niet in orde met coronamaat­re­ge­len

  Politie en sociale inspectiediensten slaan de handen in elkaar om coronamaatregelen in Vlaams-Brabant sterker te controleren. Als reactie op de zorgwekkende coronacijfers hebben politie en bevoegde inspectiediensten in de laatste drie weken van maart samen controles uitgevoerd op de naleving van de coronamaatregelen, in het bijzonder door werkgevers en werknemers. Liefst 117 handelszaken en bedrijven werden gecontroleerd, slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen