Affiche Nacht van de sport
Volledig scherm
Affiche Nacht van de sport © vdt

Kortenaken sport de nacht in op 8 november

Op 8 november vindt de Nacht van de Sport plaats. “Sporthal De Vruen in Waanrode is ook dit jaar de gastlocatie voor dit evenement”, zegt schepen van Sport Kristof Mollu (CD&V).

0 reacties

 1. Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstroming te vermijden
  Glabbeek

  Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstro­ming te vermijden

  De rivier de Velpe in Bunsbeek stond op woensdagavond omstreeks 23 uur op een alarmerend hoog peil. Meteen werd de gemeentelijke waterdienst en de brandweer opgeroepen om preventieve maatregelen te nemen. Omstreeks middernacht begon de brandweer met zware pompen water uit de zijbeken te pompen naar aanpalende velden, omdat de kleine Velpe al aan het overstromen was. Een grote ramp werd zo vermeden, maar in de loop van donderdagochtend en voormiddag kwamen tocht tientallen straten in Glabbeek blank te staan. De burgemeester kondigde dan ook het gemeentelijk rampenplan af.
 2. Gemeente gaat (verkeers)veiligheid in al haar schoolomgevingen verhogen door plaatsing cameraschilden
  PREMIUM
  Glabbeek

  Gemeente gaat (verkeers)veiligheid in al haar schoolomge­vin­gen verhogen door plaatsing camera­schil­den

  Glabbeek is één van de eerste landelijke gemeenten in Vlaanderen die vanaf volgend jaar via GAS-boetes snelheidsovertredingen met cameraschilden gaat verbaliseren. Op deze manier investeert de Dorpspartijmeerderheid in verkeersveiligheid, voornamelijk rond de schoolomgevingen van Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen. “Met de cameraschilden verhogen we niet alleen de verkeersveiligheid, maar bestrijden we ook criminaliteit”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”