Affiche Nacht van de sport
Volledig scherm
Affiche Nacht van de sport © vdt

Kortenaken sport de nacht in op 8 november

Op 8 november vindt de Nacht van de Sport plaats. “Sporthal De Vruen in Waanrode is ook dit jaar de gastlocatie voor dit evenement”, zegt schepen van Sport Kristof Mollu (CD&V).

0 reacties

 1. Riolerings- en wegenwerken Craenenbroekstraat nog dit jaar van start: Veiligheid wordt aangepakt én wateroverlast zou van de baan moeten zijn
  PREMIUM
  Glabbeek

  Riolerings en wegenwer­ken Craenen­broeks­traat nog dit jaar van start: Veiligheid wordt aangepakt én waterover­last zou van de baan moeten zijn

  De Dorpspartijmeerderheid zal de aanbesteding voor de riolerings- en wegenwerken voor de vernieuwing van de Craenenbroekstraat in deelgemeente Glabbeek de eerstvolgende gemeenteraad goedkeuren. De werken zullen nog dit jaar, in oktober, van start gaan. Zo zal niet enkel de veiligheid aangepakt worden, maar ook de wateroverlast moet hiermee van de baan zijn.
 2. Al even oefenen voor een echte concertzomer! Zeven Vlaamse artiesten geven in Kortenaken een ‘kofferbakconcert’: “Niet iedereen kan zeggen dat een Vlaamse artiest even bij jou naar het toilet gaat”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Al even oefenen voor een echte concertzo­mer! Zeven Vlaamse artiesten geven in Kortenaken een ‘kofferbak­con­cert’: “Niet iedereen kan zeggen dat een Vlaamse artiest even bij jou naar het toilet gaat”

  Het Vlaams-Brabantse Kortenaken werd zondag even helemaal omgetoverd tot één grote concertzaal. Elke inwoner kon zich inschrijven voor een optreden aan de voordeur. De – reeds uitgestelde – kofferbakconcerten waren een succes. Maar liefst zeven bekende artiesten kwamen akoestisch liedjes zingen. Met dit initiatief wil de gemeente Kortenaken een lichtpuntje zijn voor zowel de artiesten als voor de burgers. Wij waren erbij en mochten enkele concerten meepikken.
 3. Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor dierenasiel in Willebringen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewoners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevingen dienden ze bezwaar in”
  PREMIUM
  Boutersem/Tienen

  Nieuwe aanvraag omgevings­ver­gun­ning voor dieren­asiel in Willebrin­gen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewo­ners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevin­gen dienden ze bezwaar in”

  Begin maart deed het dierenasiel van Tienen een aanvraag voor een asiel in een voormalige hoeve in Willebringen. Daar zou men 25 honden en 90 katten kunnen opvangen. Helaas moet door foutje de aanvraag opnieuw ingediend worden. “Hierdoor gaan jammer genoeg de termijnen voor het openbaar onderzoek en een uiteindelijke beslissing over de vergunning weer opnieuw lopen. Maar de wijziging bleek nu eenmaal noodzakelijk”, zegt Sebastien Tonneus van de Vzw Dierenasiel Tienen.