Tijdens de cursus werk je als groep toe naar een gezamenlijke rookstop.
Volledig scherm
Tijdens de cursus werk je als groep toe naar een gezamenlijke rookstop. © Shutterstock

Kortenaken organiseert rookstopcursus

 1. Jongste gezinsleden ontfermen zich over wateroverlast terwijl ouders met vakantie zijn
  Kortenaken

  Jongste gezinsle­den ontfermen zich over waterover­last terwijl ouders met vakantie zijn

  Ook Kortenaken kon vandaag de dans niet ontspringen en kampte met wateroverlast. ‘s Ochtends al riep het gemeentebestuur op om niet-essentiële verplaatsingen te vermijden wegens beperkte doorgang. In de Pottelbergstraat kon je in sommige tuinen geen grasspriet meer ontwaren. In de tuin van familie Borghs stond het water bij momenten tot aan de heupen. Terwijl de ouders met vakantie zijn, ontfermen zonen Dries (20) en Roel (18) zich over het huis.
 2. Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”

  De Strandfuif in Glabbeek, voorzien op 1 augustus gaat dan toch niet door, het tweede jaar op rij geen Strandfuif dus. De 41ste editie zou een speciale zijn, een afgeslankte versie voor maximaal duizend bezoekers waar zou kunnen gedanst worden. Maar helaas is dat laatste niet mogelijk. De organisatie besliste intussen er een streep door te trekken. De gekochte tickets blijven geen jaar langer geldig, men kiest er voor om meteen terug te betalen.
 1. RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatieve patiënten
  Tienen

  RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatie­ve patiënten

  Een naaste verliezen in het ziekenhuis is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokken partijen. Daarom ging RZ Tienen vorig jaar van start met het uitdelen van Zakjes Troost: unieke zakjes met voorwerpen en kaartjes die het rouwproces ondersteunen. Omdat de Nederlandstalige Zakjes Troost een grote meerwaarde bleken voor familie en naasten van overleden patiënten, wordt het project nu ook in het Frans gelanceerd onder de noemer “Un petit geste de réconfort”.