WAANRODE-buitenspeeldag
Volledig scherm
WAANRODE-buitenspeeldag © Bollen

Kortenaken ondertekent charter ‘Gezonde Gemeente’ tijdens Buitenspeeldag

0 reacties

 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaargestoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatiecentrum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”
  PREMIUM
  Tienen/Linter

  Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaarge­stoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatie­cen­trum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”

  De heropening van de horeca.... Zal het mogen op de vooropgestelde datum van 1 mei ? Hoewel het voor zowat iedereen nog een groot vraagteken is, lopen de reservaties bij Villa Torre in Linter volop binnen. Een stormloop. Intussen is men volop met verbouwingswerken bezig aan het terras, want heel wat mensen vragen bij de reservatie om net dààr een plekje te hebben. Ook de zoektocht naar extra personeel is bezig, want tijdens de week zullen de plaatsen eveneens volzet zijn. Intussen is Sabrina Pijpops (46) aan de slag als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum.
 3. Gevoelig natuurgebied Velpevallei niet volgens regelgeving ontbost: “We stellen ons ernstige vragen bij het handhavingsbeleid”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Gevoelig natuurge­bied Velpeval­lei niet volgens regelge­ving ontbost: “We stellen ons ernstige vragen bij het handha­vings­be­leid”

  Natuurpunt diende recent klacht in na een onreglementaire ontbossing in de Velpevallei in Miskom. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) verleende een vergunning voor de kapping, maar hield daarbij weinig rekening met de beschermingsstatus van het bos. Intussen is de bodem er danig verstoord. Desondanks ving men na de klacht bot bij het ANB. Een schrijven aan bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA) stootte op eenzelfde reactie. “Het is onbegrijpelijk dat de Natuurinspectie geen proces-verbaal opstelt”, aldus Jaak Geebelen van Natuurpunt Oost-Brabant.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen