KORTENAKEN-Foto ter illustratie van een flashmob eerder in Kortenaken. De gemeente hoopt nu dat iedereen een dansje doet op zijn oprit of iets anders in eigen bubbel.
Volledig scherm
KORTENAKEN-Foto ter illustratie van een flashmob eerder in Kortenaken. De gemeente hoopt nu dat iedereen een dansje doet op zijn oprit of iets anders in eigen bubbel. © KRISTIEN BOLLEN

Kortenaken maakt filmpje voor de kerstperiode en alle inwoners mogen meedoen

KortenakenKortenaken wil met kerst uitpakken met een origineel filmpje en roept daarvoor de hulp in van alle inwoners. Onder de noemer Kortenaken Verwarmt wil de gemeente hiermee de inwoners stimuleren om een warme daad te stellen in deze eindejaarsperiode.

 1. Gemeenteraadslid pleit voor reflecterende huisnummers : “Hulpdiensten kunnen zo kostbare tijd winnen”
  Kortenaken

  Gemeente­raads­lid pleit voor reflecte­ren­de huisnum­mers : “Hulpdien­sten kunnen zo kostbare tijd winnen”

  Gemeenteraadslid Patrick Vandijck (Open VLD) wil dat het gemeentebestuur aan alle Kortenaakse gezinnen een reflecterend huisnummer bezorgt. “Te vaak verliezen hulpdiensten kostbare tijd om de juiste woning te vinden, omdat het huisnummer ontbreekt of heel slecht zichtbaar is” motiveert hij het voorstel dat hij tijdens de gemeenteraad toelichtte. “Corona doet ons nog meer het belang van gezondheid en veiligheid beseffen en in deze donkere dagen staan we nog eens extra stil bij de bereikbaarheid van onze woning in geval van nood” bedenkt gewezen burgemeester Patrick Vandijck. “Te vaak komt het voor dat de hulpdiensten kostbare tijd verliezen om de juiste woning te vinden, omdat het huisnummer ontbreekt of heel slecht zichtbaar is. Vooral ‘s nachts vormt die situatie een probleem”. Volgens het liberaal gemeenteraadslid kunnen reflecterende huisnummers een groot verschil maken en stelt hij aan de gemeenteraad voor om elk huisgezin hun reflecterend huisnummer ter beschikking te stellen. “Er zijn al gemeenten en steden, in Vlaanderen, die reflecterende huisnummers ter beschikking stellen en waar de inwoners samen met hun huisnummer instructies betreffende het aanbrengen in de bus kregen” besluit Vandijck.
 1. Zuid-Oost Hageland maakt zich klaar voor komst vaccinatiecentra
  PREMIUM
  Tienen

  Zuid-Oost Hageland maakt zich klaar voor komst vaccinatie­cen­tra

  De eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) die actief is in Tienen, Hoegaarden, Landen, Linter, Zoutleeuw, Boutersem, Kortenaken, Geetbets en Glabbeek, maakt zich op voor de komst van twee vaccinatiecentra. Volgens de richtlijnen van Vlaanderen moet men trachten om per 100.000 inwoners twee vaccinatiecentra op te richten”, zegt voorzitter van ELZOH Ine Tombeur. “In Tienen komt er zeker eentje, dat is de grootste gemeente ook. In de loop van volgende week bekijken we met de verschillende besturen en de huisartsenkring op welke locatie het tweede centrum kan komen. We zitten in een vrij landelijke regio, mogelijk opteren we ook nog voor een mobiel vaccinatiecentrum.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is