Kortenaakse 75-plussers krijgen telefoontje.
Volledig scherm
Kortenaakse 75-plussers krijgen telefoontje. © VDT

Kortenaken, Geetbets en Zoutleeuw zwaarst getroffen in het Hageland. Burgemeester van Kortenaken: “Een echte verklaring voor de hogere cijfers in onze gemeente hebben we niet”

Het wetenschappelijk instituut Sciensano heeft op zijn website meer gegevens vrijgegeven over de coronacrisis in België. Op een kaart is het aantal vastgestelde besmettingen per gemeente te zien. Wanneer we dat aantal vertalen naar het aantal besmettingen per 10.000 inwoners, dan zien we dat Kortenaken, Geetbets en Zoutleeuw het zwaarst getroffen worden.

 1. Glabbeek maakt zich zorgen over kostenplaatje van het Tiense vaccinatiecentrum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”
  Glabbeek/Tienen

  Glabbeek maakt zich zorgen over kosten­plaat­je van het Tiense vaccinatie­cen­trum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”

  In Glabbeek maken ze zich zorgen over de kosten voor het vaccinatiecentrum in Tienen. Dat werd de voorbije weken opgetrokken in het voormalige gebouw van de belastingen aan de Goossensvest. “De huur alleen al bedraagt ruim 200.000 euro, over het volledige kostenplaatje hebben we zelfs nog geen zicht”, zegt schepen van Sociale Zaken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). Ook partijgenoot en burgemeester Peter Reekmans maakt zich zorgen.
 2. Bouw zuiveringsinstallatie Kersbeek-Miskom van start in april
  Kortenaken

  Bouw zuiverings­in­stal­la­tie Kers­beek-Mis­kom van start in april

  Momenteel wordt slechts een beperkt deel van het afvalwater in Kortenaken gezuiverd, maar daar komt verandering in. In april begint de bouw van het zuiveringsstation aan rotonde ‘De Hoef’. “Tot midden vorig jaar werd het afvalwater van geen enkele woning in Kortenaken gezuiverd. Door de realisatie van de verbindingsriolering in de Doddelbergstraat is een deel van Kersbeek aangesloten op het zuiveringsstation van Kapellen” zegt schepen Kristof Mollu.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan