Roger Alles uit Kortenaken verzamelt samen met zijn vrouw Gerda materiaal voor de lokale bevolking in Gambia.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Alles uit Kortenaken verzamelt samen met zijn vrouw Gerda materiaal voor de lokale bevolking in Gambia. © Gerda Pieraerts

Koppel uit Kortenaken stuurt jaarlijkse giften naar Gambia: “We hebben de armoede met onze eigen ogen gezien en wilden niet gewoon blijven toekijken”

KortenakenGerda Pieraerts uit Kortenaken lanceerde recent een oproep op sociale media om spullen in te zamelen voor de inwoners van Gambia. Zij en haar man Roger Alles zetten zich al zo’n 20 jaar in voor de lokale bevolking met hun organisatie Alles4Afrika. “Ondertussen voorzien we bijna een heel dorp met onze giften.”

 1. Huize Nassau gaat week voor heropening in vlammen op, maar zaakvoerder Rob (37) werkt al aan pop-up: “De moed verliezen? Zo zit ik niet in elkaar!”
  PREMIUM
  Zelem

  Huize Nassau gaat week voor heropening in vlammen op, maar zaakvoer­der Rob (37) werkt al aan pop-up: “De moed verliezen? Zo zit ik niet in elkaar!”

  Dan mag je na acht maanden lockdown eindelijk weer openen en wordt jouw bistro een week ervoor getroffen door een zware brand. Het overkwam Rob van Stee (37) en Sanne Berings (35), zaakvoerder van bistro Huize Nassau in Zelem. “Ik heb de afgelopen maanden ook nog mijn voet gebroken, maar ik zal altijd vooruit blijven kijken. Onze klanten zo snel mogelijk weer kunnen ontvangen, dat blijft nog steeds het doel.”
 2. Geselecteerd voor WK rolstoelhockey, maar om er te spelen heeft Bekkevoortse Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig
  Bekkevoort

  Geselec­teerd voor WK rolstoel­hoc­key, maar om er te spelen heeft Bekkevoort­se Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig

  Daan Van Nerum (20) uit Bekkevoort lijdt aan een zeldzame aandoening. “Hij heeft slechts 60 procent van de spieren die je zou moeten hebben”, vertelt mama Annemie (52). Daan houdt zijn spieren zo sterk mogelijk en vond een uitlaatklep in rolstoelhockey. En hij is een getalenteerde speler, recent werd de jongeman zelfs geselecteerd voor de nationale ploeg en dus mag hij volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap in Zwitserland. Goed nieuws, maar er is ook minder nieuws: de rolstoel die Daan nu heeft, volstaat niet op zo’n hoog niveau. Om Daan te helpen starten zijn ouders een crowdfundingsactie op.
 3. Bloemenpracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips
  PREMIUM
  Hageland

  Bloemen­pracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips

  Deze maand komen de bloesems weer piepen! Ideaal om in het Hageland te genieten van feeërieke natuurlandschappen, nu het sociale leven alweer op een laag pitje staat. Wij trokken de Brabantse wijngaarden in en stippelden een leuke fietsroute uit, goed voor zo’n anderhalf uur of 25,4 km fietsplezier in de beentjes. Onderweg ontdek je onder meer fruitdorp Glabbeek, de geboortestreek van Eddy Merckx, tal van kunstwerken en takeawaystops.
 1. Scholen ontvangen subsidies voor project ‘Natuur op School’
  Tienen - Kortenaken - Glabbeek

  Scholen ontvangen subsidies voor project ‘Natuur op School’

  De provincie Vlaams-Brabant investeerde dit voorjaar 87.703,89 euro in ‘Natuur op school’. Ze stimuleert hiermee 11 scholen waaronder De Springplank in Glabbeek, Trip Trap in Kortenaken en De Toverwijzer in Tienen. Met deze financiële ondersteuning kunnen de scholen hun site vergroenen en werk maken van biodiversiteit op en rond hun domein. “Kinderen hebben nood aan natuur. Daarom is het zeer zinvol dat ze via hun school in contact worden gebracht met natuur. De scholen kunnen bij ons terecht voor een subsidie om van hun grijze, betonnen speelplaats een groene oase te maken”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor Leefmilieu (N-VA). Sinds 2007 kregen 243 scholen, waarvan 188 basisscholen, 59 secundaire scholen en 1 hoge school, een subsidie voor ‘Natuur op School’.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije