'Koken met kinderen' is een initiatief van Gezinsbond Groot-Kortenaken en Gezinsbond Geetbets.
Volledig scherm
'Koken met kinderen' is een initiatief van Gezinsbond Groot-Kortenaken en Gezinsbond Geetbets. © rv

‘Koken met kinderen’ is groot succes

KortenakenDe Gezinsbond bestaat dit jaar 100 jaar. De afdelingen van Groot-Kortenaken en Geetbets sloegen daarom dit weekend de handen in elkaar met een gezamenlijke activiteit: ‘Koken met kinderen’. De jonge deelnemers bereidden zelf een volledig viergangenmenu en serveerden het aan hun ouders.

 1. Talent uit Kortenaken hoopt hoge vlucht te nemen met Belgium’s Got Talent
  Kortenaken

  Talent uit Kortenaken hoopt hoge vlucht te nemen met Belgium’s Got Talent

  Circusartieste Hanne Coeckelberghs (24) uit Kortenaken maakt vrijdagavond kans op een ‘golden buzzer’ in het VTM-programma Belgium’s Got Talent. Ze staat er echter niet alleen voor want samen met haar vriend Giani Giordano (24) vormt ze naar eigen zeggen een duo dat elkaar perfect aanvult en -voelt. Hanne en Giani vormen samen Duo Legato en hopen met hun passage alvast enkele zieltjes voor zich te winnen.
 2. Tentoonstelling rond fotojournaliste Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk
  Glabbeek

  Tentoon­stel­ling rond fotojourna­lis­te Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk

  Fotojournaliste Odette Dereze uit Attenrode, geboren in 1932 en eind vorig jaar overleden aan het coronavirus, krijgt dit weekend met een unieke tentoonstelling van haar werk een hommage door de gemeente Glabbeek. De tentoonstelling in de kerk van Attenrode werd officieel geopend in aanwezigheid van haar familie. “Zij was één van de pioniers van de Belgische fotojournalistiek, was bevriend met de koninklijke familie en was fotografe van heel wat beroemdheden” zegt burgemeester Peter Reekmans.
 3. Politiediensten controleren op alcohol en zwaar vervoer in oktober
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Politie­dien­sten controle­ren op alcohol en zwaar vervoer in oktober

  In oktober controleren de lokale en federale politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed. Daarnaast gaat er bijzondere aandacht naar chauffeurs van zware voertuigen en autocars en autobussen die leerlingen vervoeren. Deze acties moeten leiden tot minder verkeersslachtoffers. Want alcohol speelt in Vlaams-Brabant een rol bij één op de tien verkeersongevallen met lichamelijk letsel.