Ga jij de uitdaging van de kindergemeenteraad aan?
Volledig scherm
Ga jij de uitdaging van de kindergemeenteraad aan? © Repro Bollen

Kindergemeenteraad stippelt fotozoektocht uit met leuke prijs

KortenakenOmdat er ook voor kinderen veel ontspanningsmogelijkheden wegvallen, komt de kindergemeenteraad met een uitdaging tijdens de krokusvakantie.

 1. Luc Lowel, die zwaargewonde stewardess te hulp schoot na aanslag op Zaventem, wordt diaken: “Ik zocht troost in geloof na verlies van mijn dochter”
  PREMIUM
  Zoutleeuw/Zaventem

  Luc Lowel, die zwaargewon­de stewardess te hulp schoot na aanslag op Zaventem, wordt diaken: “Ik zocht troost in geloof na verlies van mijn dochter”

  Luc Lowel (56) uit Zoutleeuw was vijf jaar geleden op 22 maart aan de slag op de luchthaven als bewakingsagent, toen de aanslagen er plaatsvonden. Hij raakte zelf niet gewond, maar kon heel wat anderen hulp bieden, onder wie ook de Indiase stewardess Nidhi Chaphekar. Na de aanslag begon hij aan zijn opleiding voor diaken, dit jaar volgt de diakenwijding.
 2. Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”
  PREMIUM
  Lubbeek-Tienen

  Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”

  Het trieste, maar moedige verhaal van Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90), de dame uit Binkom die op 21 maart 2020 overleed aan het coronavirus nadat ze beademing weigerde, haalde de wereldpers. Nieuwssites van over de hele wereld hadden niets dan lovende woorden voor het wondermooie gebaar van de dame, die daarmee ook meteen haar doodvonnis tekende. De Franstalige zanger Olivier Loin uit Doornik werd zo door het verhaal bij de keel gegrepen dat hij Suzanne vereeuwigde in een lied. “Noem het gerust een liefdeslied aan het leven”, zegt de zanger en muzikant.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw