Stefaan Devos (CD&V), burgemeester van Kortenaken.
Volledig scherm
Stefaan Devos (CD&V), burgemeester van Kortenaken. © Bollen

Is er een machtswissel op til in Kortenaken met het nieuwe gemeentedecreet?

KortenakenDoor het nieuwe gemeentedecreet kan een coalitiewissel zich gemakkelijker ontplooien door een zogenaamde ‘motie van wantrouwen’ in te dienen. Afgelopen weekend maakten politici zowel in Blankenberge als De Panne gebruik van het decreet met een machtswissel tot gevolg. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Kortenaken was Open Vld de grootste partij, desondanks werd Stefaan Devos (CD&V) burgemeester doordat zijn partij samen met N-VA en Vooruit een coalitie vormden. Bedient Open Vld zich van het decreet en is daarmee een machtswissel op til?

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Als Hells Angels in Limburg uitdoven, duikt plots de Duitse concurrent op in Diest: “Wij een criminele organisatie? Schandalig!”
  PREMIUM
  Limburg/Diest

  Als Hells Angels in Limburg uitdoven, duikt plots de Duitse concurrent op in Diest: “Wij een criminele organisa­tie? Schandalig!”

  Herinner u de tijd dat er in Limburg de ene motorclub na de andere uit de grond werd gestampt. Een territoriumstrijd na de drievoudige moord op Outlaws bij een bandencentrale in Maasmechelen in 2011. ‘Een kruidvat dat op ontploffen staat', noemden speurders de Limburgse situatie, maar de Outlaws houden zich sindsdien koest en de aanwezigheid van Hells Angels is kleiner dan ooit. Een vacuüm, en dan springt iemand anders in het gat: MC Gremium, overgewaaid vanuit Duitsland en sinds dit weekend actief in Diest.