Schepen Niels Willems aan de kerk van Waanrode.
Volledig scherm
Schepen Niels Willems aan de kerk van Waanrode. © VDT

Installatie van gsm-antenne in de kerk van Waanrode is gestart

 1. ASSISEN. Beschuldigde (74) die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

  ASSISEN. Beschuldig­de (74) die ex-paracomman­do neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Beschuldigde Putseys, ondertussen 74 en vrij zonder voorwaarden, werd maandag verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.
 2. Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatrische hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identificeren”
  PREMIUM

  Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatri­sche hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identifice­ren”

  Een zware klap was het voor Patricia Van Rymenant (43) uit Bunsbeek (Glabbeek), maar een verrassing was het niet. Ze verloor haar zoon Jason Nys (21) op 10 september. Talloze keren trok ze aan de alarmbel, maar de jongeman werd niet opgenomen, en kreeg niet de kans om behandeld te worden, zelfs niet na drie zelfmoordpogingen. ‘Persoonsaanrijding op de spoorweg in Tienen’, las Patricia die donderdag op Facebook en meteen wist ze hoe laat het was. “Ik belde zelf naar de politie met de vraag of het mijn zoon was. Ze wisten het niet. Een uurtje later werd mijn grootste vrees waarheid”, zegt Patricia, die haar verhaal deelt in de hoop andere psychiatrische patiënten en hun families te helpen.
 1. LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”
  PREMIUM

  LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”

  De Heuvelstraat in Tielt-Winge heeft een ferme opwaardering gekregen. Restaurant ‘In de Zon’ opende er vorige maand de deuren. Het oude café werd omgetoverd tot een fris etablissement. Bij het binnenkomen is het open houtvuur in de keuken de absolute blikvanger. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor lekker gegrilde stukken vis en vlees op je bord.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is