Guy Swinnen van The Scabs doet mee aan de kofferbakconcerten.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Swinnen van The Scabs doet mee aan de kofferbakconcerten. © Bollen

In Kortenaken spelen Kate Ryan, Wim Soutaer of Guy Swinnen binnenkort een privéconcert voor jou vanuit hun... kofferbak: “We maken van de hele gemeente één groot podium”

Kortenaken“Als onze inwoners niet naar concerten kunnen gaan, dan brengen wij de concerten naar onze inwoners”, dachten ze bij de gemeente Kortenaken. Daarom zullen er op 28 maart kofferbakconcerten georganiseerd worden waarbij maar liefst zeven bekende artiesten liedjes zingen aan de voordeur bij inwoners. “Het duurt voor iedereen al lang, te lang. Zowel voor de artiesten als onze burgers. Met dit initiatief willen we voor een lichtpuntje voor iedereen zorgen”, zegt schepen van Cultuur Griet Vandewijngaerden.

 1. Wijnboeren blijven optimistisch over toekomstige oogst na koude van de voorbije dagen: “Voorlopig nog geen paniek”
  Tielt-Winge/Bekkevoort

  Wijnboeren blijven optimis­tisch over toekomsti­ge oogst na koude van de voorbije dagen: “Voorlopig nog geen paniek”

  Terwijl de fruitboeren vrezen voor hun oogst door het winterse weer zijn de wijnboeren er in het Hageland nog redelijk gerust in, al zullen zij ook pas de komende weken weten of de vorst schade berokkend heeft aan de wijnranken. “Daarvoor moet het al gaan vriezen tot -4 °C, hopelijk gebeurt dat niet”, zegt Jos Vanlaer van wijndomein Kluisberg in Bekkevoort.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen