Kortenaken krijgt een nieuwe website.
Volledig scherm
Kortenaken krijgt een nieuwe website. © RV

Hoeve Proeve in GC Den Hoek

 1. ASSISEN. Beschuldigde (74) die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

  ASSISEN. Beschuldig­de (74) die ex-paracomman­do neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Beschuldigde Putseys, ondertussen 74 en vrij zonder voorwaarden, werd maandag verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.
 2. Automobiliste gewond aan schouder na botsing

  Automobi­lis­te gewond aan schouder na botsing

  In de Bredeveldstraat in Scherpenheuvel-Zichem is maandag rond 18 uur tot een gewonde gevallen bij een botsing. Een 20-jarige bestuurder uit Bekkevoort kwam tegen hoge snelheid uit de richting Scherpenheuvel gereden. Uit de andere richting kwam een 33-jarige automobiliste uit Scherpenheuvel-Zichem. De man week uit naar rechts, kwam in de grasberm terecht, rukte zijn stuur om naar links en botste toen tegen de andere auto. De wagen schoof verder door en raakte nog een ander geparkeerde auto . De brandweer moest de rijbaan komen kuisen. De automobiliste raakte lichtgewond aan de schouder.
 3. ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldigde weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldig­de weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Net als dinsdag komen vandaag nog een rist moraliteitsgetuigen aan het woord.