Niet verrassend vertegenwoordigt het Hageland de meeste hectare tuinbouw, namelijk fruitteelt, in Vlaams-Brabant.
Volledig scherm
Niet verrassend vertegenwoordigt het Hageland de meeste hectare tuinbouw, namelijk fruitteelt, in Vlaams-Brabant. © Photo News

Hagelandse gemeenten zijn sterkhouder op vlak van akkerbouw- en fruitteelt

Kortenaken / Landen / Tienen / ZoutleeuwOp de website provincies.incijfers.be vind je sinds kort een actueel overzicht terug van de landbouwsector per provincie. Daaruit blijkt dat het Hageland en meer bepaald Tienen, Landen, Zoutleeuw en Kortenaken sterkhouders blijven wat betreft agrarische activiteit in de provincie Vlaams-Brabant.

 1. Door wateroverlast getroffen Linter krijgt bezoek van minister Verlinden
  Linter

  Door waterover­last getroffen Linter krijgt bezoek van minister Verlinden

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bezocht vrijdag het door wateroverlast getroffen gebied in Linter. Op doorreis naar Luik nam de minister de tijd om poolshoogte te nemen in de Getevallei, die bijzonder zwaar getroffen werd door het noodweer. Zo is zowel de Kleine als Grote Gete buiten haar oevers getreden in Linter. Om de schade aan woningen te beperken, werd in overleg met de VMM (Vlaamse Milieumaatschappij) een bres geslagen in de oever van de Grote Gete in Drieslinter. Dat ontlastte de druk op de Gete zowel in Linter als verder stroomafwaarts. De minister stak de getroffenen een hart onder de riem en nam de tijd om met heel wat inwoners te spreken over de wateroverlast.
 2. Jongste gezinsleden ontfermen zich over wateroverlast terwijl ouders met vakantie zijn
  Kortenaken

  Jongste gezinsle­den ontfermen zich over waterover­last terwijl ouders met vakantie zijn

  Ook Kortenaken kon vandaag de dans niet ontspringen en kampte met wateroverlast. ‘s Ochtends al riep het gemeentebestuur op om niet-essentiële verplaatsingen te vermijden wegens beperkte doorgang. In de Pottelbergstraat kon je in sommige tuinen geen grasspriet meer ontwaren. In de tuin van familie Borghs stond het water bij momenten tot aan de heupen. Terwijl de ouders met vakantie zijn, ontfermen zonen Dries (20) en Roel (18) zich over het huis.
 1. 18 en nog niet gevaccineerd ? Morgen kan je zonder afspraak terecht voor een eenmalige J&J-prik in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen
  Tienen/Landen/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  18 en nog niet gevacci­neerd ? Morgen kan je zonder afspraak terecht voor een eenmalige J&J-prik in de vaccinatie­cen­tra van Tienen en Landen

  Heb jij jouw afspraak voor vaccinatie gemist of geweigerd, maar wil je nu toch graag snel én met slechts 1 prik gevaccineerd worden? Kom dan naar de inloopmomenten J&J van de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. Je mag vrij langskomen of je kan je prik reserveren.
 2. Vaccinatiecentrum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmuniteit én herwonnen vrijheid te bereiken”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Glabbeek.Kortenaken

  Vaccinatie­cen­trum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmu­ni­teit én herwonnen vrijheid te bereiken”

  De trein in het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen dendert voort. Hoewel intussen al meer dan 90 procent van de meerderjarige bevolking een eerste prik heeft gekregen en iets meer dan 60 procent een tweede, zet het centrum nu werkelijk alles op alles. Iedereen ouder dan 18 die om welke reden dan ook de boot gemist heeft, twijfelde of weigerde, kan er op vrijdag 23 juli en op donderdag 29 juli terecht voor één prik van het J&J vaccin. “Die paar procentjes extra kunnen nog een verschil maken”, zegt Stefan Martens, coördinator van het vaccinatiecentrum.