Koppels uit Kortenaken die 50, 60 of 65 jaar waren getrouwd werden gevierd tijdens een dubbel feest in zaal Den Hoek.
Volledig scherm
Koppels uit Kortenaken die 50, 60 of 65 jaar waren getrouwd werden gevierd tijdens een dubbel feest in zaal Den Hoek. © rv

Gemeentebestuur Kortenaken viert jubilarissen

KortenakenOp maandag 27 september zette het gemeentebestuur van Kortenaken alle koppels die in 2020 of 2021 hun gouden, diamanten of briljanten huwelijk vierden in de bloemetjes. Door corona vond er vorig jaar geen feest plaats, vandaar dat het bestuur dit jaar een dubbel feest organiseerde in zaal Den Hoek.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Oud parochiecentrum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd
  Glabbeek

  Oud parochie­cen­trum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd

  In 2019 dreigde het parochiecentrum van Kapellen de deuren te moeten sluiten omdat er geen parochievrijwilligers meer waren voor de uitbating ervan. De gemeente Glabbeek nam toen het gebouw in erfpacht van de VPW (vereniging parochiale werken) die er eigenaar van is. Doordat de oude gemeentelijke zaal de Mispel iets verderop volledig versleten is wordt deze volgend jaar verkocht. De opbrengsten worden integraal geïnvesteerd in de oude parochiezaal die vanaf dan wordt omgedoopt in de nieuwe gemeentelijke zaal GC De Mispel.