Koppels uit Kortenaken die 50, 60 of 65 jaar waren getrouwd werden gevierd tijdens een dubbel feest in zaal Den Hoek.
Volledig scherm
Koppels uit Kortenaken die 50, 60 of 65 jaar waren getrouwd werden gevierd tijdens een dubbel feest in zaal Den Hoek. © rv

Gemeentebestuur Kortenaken viert jubilarissen

KortenakenOp maandag 27 september zette het gemeentebestuur van Kortenaken alle koppels die in 2020 of 2021 hun gouden, diamanten of briljanten huwelijk vierden in de bloemetjes. Door corona vond er vorig jaar geen feest plaats, vandaar dat het bestuur dit jaar een dubbel feest organiseerde in zaal Den Hoek.

 1. Putteke Winter zaterdag in Het Vinne
  Zoutleeuw

  Putteke Winter zaterdag in Het Vinne

  De provincie Vlaams-Brabant organiseert op zaterdag 19 november het evenement ‘Putteke Winter’ in het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Het thema van deze editie is ‘Vogels’. Het Vinne is hiervoor een zeer geschikte locatie. Op het programma staan acrobatie, vuur, verassende acts en muziek. “Wandelen door Het Vinne is sowieso een mystieke ervaring maar voor de gelegenheid is het hele parcours sfeervol verlicht”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “We kozen dit jaar voor het thema “Vogels” omdat ons natuurgebied een paradijs is voor vogels”.
 2. Na 10 jaar ambitieus Dorpspartijbeleid is burgemeester Peter Reekmans opnieuw kandidaat om zichzelf voor een derde keer op te volgen in 2024
  Glabbeek

  Na 10 jaar ambitieus Dorpspar­tij­be­leid is burgemees­ter Peter Reekmans opnieuw kandidaat om zichzelf voor een derde keer op te volgen in 2024

  De Dorpspartij voert intussen al 10 jaar het beleid in Glabbeek en kan uitpakken met een stevig rapport van realisaties, zeer gezonde gemeentefinanciën en de allerlaagste gemeentelijke belastingdruk van alle gemeenten in de ruime regio. “In oktober 2012 trokken we als enige partij naar de kiezer met ons financieel berekend dorpsplan, dat we tussen 2013 en 2018 volledig realiseerden en waarvoor we door de kiezer beloond werden met een volstrekte meerderheid van maar liefst 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad, 5 van de 7 raadsleden in het bijzonder comité voor de sociale dienst en 6 van de 8 bestuurders in de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf”, stelt de burgemeester.
 3. 68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknapbeurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”
  Glabbeek

  68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknap­beurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”

  Zo goed als de volledige gemeente Glabbeek zal in de komende acht jaar volledig vernieuwd zijn. Maar liefst 68 van de 70 straten die het dorp telt zullen tegen 2030 helemaal opgelapt zijn. Glabbeek telt voor deze omvangrijke oplapwerken 30 miljoen euro neer, maar kan bovendien rekenen op een subsidie van 22 miljoen euro. “Door de plannen over meerdere jaren te spreiden, kunnen we bovendien de hinder tot een minimum beperken”, verzekert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).