De Zoen & Zoef-zone aan de basisschool De Trip Trap in Kortenaken is nu ook een rookvrije zone.
Volledig scherm
De Zoen & Zoef-zone aan de basisschool De Trip Trap in Kortenaken is nu ook een rookvrije zone. © Kristof Mollu

Gemeente Kortenaken maakt schoolomgevingen rookvrij

KortenakenGemeente Kortenaken maakt samen met Generatie Rookvrij en LOGO Oost-Brabant verschillende speelterreinen en schoolomgevingen rookvrij. Met het project streven ze naar een maatschappij waarin ieder kind dat vanaf 2019 wordt geboren, rookvrij kan opgroeien.

 1. Bewoner is het beu dat mensen parkeren voor inrit en plaatst dan zelf maar obstakels, maar dat breekt hem zuur op
  PREMIUM
  Linter

  Bewoner is het beu dat mensen parkeren voor inrit en plaatst dan zelf maar obstakels, maar dat breekt hem zuur op

  Een inwoner van Orsmaal bij Linter heeft zich de woede van de buurt op de hals gehaald. Door wegenwerken in de Korte Weg, de Kerkstraat en de Nieuwstraat moeten heel wat bewoners hun wagen immers verderop parkeren, maar net in het stuk van de Korte Weg waar je wel nog kan parkeren, heeft de man obstakels gezet om dat te verhinderen. Hij is het naar eigen zeggen beu dat de mensen voor zijn deur parkeren terwijl de gele strepen op de stoep erop wijzen dat het niet mag. Hij parkeert er dan wel zelf eventjes zijn wagen, “opdat niemand anders het zou doen”, en dat is ook de politie niet ontgaan...
 2. Chauffeur levensgevaarlijk gewond bij lossen van vrachtwagen
  Bekkevoort

  Chauffeur levensge­vaar­lijk gewond bij lossen van vrachtwa­gen

  Een vrachtwagenchauffeur raakte dinsdagvoormiddag rond 9.30 uur levensgevaarlijk gewond tijdens het lossen van zijn lading in Bekkevoort. De chauffeur, een 70-jarige man uit Jodoigne, werd vermoedelijk geraakt door de laadklep van zijn aanhangwagen tijdens het lossen van zijn goederen en raakte vervolgens bedolven. Het slachtoffer kon worden bevrijd door omstaanders en werd in levensgevaar afgevoerd naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Het parket werd verwittigd en de arbeidsinspectie kwam ter plaatse om bijstand te verlenen bij de vaststellingen van de politie.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije