Kortenaken komt de scholen tegemoet in deze coronatijden en liet panelen maken om de coronamaatregelen nogmaals onder de aandacht te brengen.
Volledig scherm
Kortenaken komt de scholen tegemoet in deze coronatijden en liet panelen maken om de coronamaatregelen nogmaals onder de aandacht te brengen. © Kortenaken

Extra inspanningen voor scholen in Kortenaken

KortenakenKortenaken gaat extra inspanningen leveren om de scholen te ondersteunen. Dat besliste het college donderdag 22 oktober. De subsidies die scholen normaal gezien voor leerlingenvervoer krijgen, mogen ze nu voor de helft gebruiken voor uitgaven die nodig zijn om de coronamaatregelen te respecteren.

 1. Een dag op de Covid-afdeling in RZ Heilig Hart Tienen. Coronapatiënt Carlos (76): “Neen, ik heb geen wilde feestjes gehad en ik ben ook niet naar een koopzondag geweest”
  PREMIUM
  Tienen

  Een dag op de Co­vid-afdeling in RZ Heilig Hart Tienen. Coronapa­tiënt Carlos (76): “Neen, ik heb geen wilde feestjes gehad en ik ben ook niet naar een koopzondag geweest”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsanker?
  Play

  Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsan­ker?