Bij de handelaars kunnen shoppers de stickers sparen.
Volledig scherm
Bij de handelaars kunnen shoppers de stickers sparen. © gemeente Kortenaken

Eindejaarsactie bij lokale handelaars

KortenakenHet eindejaar is in zicht. Dat wil zeggen: een periode vol gezelligheid, kerstcadeautjes en (lokaal) shoppen. Om de inwoners te stimuleren om die kerstinkopen lokaal te doen, lanceert het gemeentebestuur van Kortenaken voor het eerst een eindejaarsactie. 

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Vaccinatiecentrum Webbekom klaar voor opening
  PREMIUM
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem/Bekkevoort/Halen

  Vaccinatie­cen­trum Webbekom klaar voor opening

  Het vaccinatiecentrum in Webbekom is helemaal klaar om vanaf donderdag 13 januari inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem te vaccineren tegen COVID-19. Vandaag vond een zogeheten dry-run plaats in het nieuwe vaccinatiecentrum. Met die generale repetitie werden alle procedures uitgetest zonder dat er effectief gevaccineerd werd. Een aantal ‘vrijwilligers’ doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces. Alle medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers zijn er 100% klaar voor en zijn enorm gemotiveerd om te starten.
 1. Van een tractor kerstrun tot wintermagie: dit zijn de weekendtips in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van een tractor kerstrun tot winterma­gie: dit zijn de weekend­tips in Leuven en het Hageland

  Nog geen plannen voor het weekend van 1 en 2 januari? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten: van een tractor kerstrun en wintermagie in Tienen tot enkele prachtige wandelingen en een expo. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden heeft.