Schepen Annita Vandebroeck gaat op zoek naar een alternatief voor de maaltijdbedeling
Volledig scherm
Schepen Annita Vandebroeck gaat op zoek naar een alternatief voor de maaltijdbedeling © RV

De kwaliteit van de OCMW-maaltijden is slecht: “Dit kan zo niet langer”, aldus schepen Vandebroeck

Het OCMW van Kortenaken gaat op zoek naar een alternatief voor de maaltijdbedeling. Het aantal gezinnen, dat hierop een beroep doet, is de laatste drastisch gedaald. “Dat hoeft niet te verbazen, want groenten zijn niet gaar en soms krijgen onze cliënten vreemde combinaties voorgeschoteld”, zegt schepen van Welzijn Annita Vandebroeck (CD&V).

 1. Hoofdverpleegkundige intensieve zorgen Geert Borgers (56): “Sommige covid-patiënten zetten even hun zuurstofmasker af, maar gaan dan meteen in het rood”
  PREMIUM
  Tienen

  Hoofdver­pleeg­kun­di­ge intensieve zorgen Geert Borgers (56): “Sommige co­vid-patiënten zetten even hun zuurstof­mas­ker af, maar gaan dan meteen in het rood”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. De afdeling intensieve zorgen van RZ Heilig Hart Tienen is naar aantal bedden één van de kleinste van Vlaanderen, met slechts zes bedden. Toch werkt hoofdverpleegkundige Geert Borgers (56) uit Budingen bij Zoutleeuw zich dag en nacht uit de naad. “Onze vaste ploeg is alweer versterkt met extra verpleegkundigen. Hoe lang houden we dit nog vol?” Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!