De Hotvrienden schenken een cheque aan De Winning
Volledig scherm
De Hotvrienden schenken een cheque aan De Winning © VDT

De Hotvrienden steunen De Winning met mooie cheque

Vorig jaar schonken De Hotvrienden de opbrengst van hun bier aan Tucimani. Dit jaar viel de keuze op de sociaal inclusieve onderneming De Winning in Kortenaken.

0 reacties

 1. Glabbeek maakt vanaf 2022 afvalcontainerpark (quasi) gratis: “Nieuw wapen in strijd tegen sluikstort”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Glabbeek maakt vanaf 2022 afvalcon­tai­ner­park (quasi) gratis: “Nieuw wapen in strijd tegen sluikstort”

  Na een marktonderzoek over de gemeentelijk afvalophaling en de uitbating van het afvalcontainerpark - met als doel de afvalfactuur te kunnen laten dalen - besliste het gemeentebestuur van Glabbeek om de komende jaren bij Ecowerf aangesloten te blijven. “Het gaat over een contract van 18 jaar, van ruim 3 miljoen euro, maar we worden wel de eerste gemeente in de regio die aangesloten is bij Ecowerf en het gemeentelijk afvalcontainerpark quasi gratis maakt voor alle inwoners als nieuw wapen in de strijd tegen sluikstorten”, zegt burgemeester Peter Reekmans.
 2. Chauffeur levensgevaarlijk gewond bij lossen van vrachtwagen
  Bekkevoort

  Chauffeur levensge­vaar­lijk gewond bij lossen van vrachtwa­gen

  Een vrachtwagenchauffeur raakte dinsdagvoormiddag rond 9.30 uur levensgevaarlijk gewond tijdens het lossen van zijn lading in Bekkevoort. De chauffeur, een 70-jarige man uit Jodoigne, werd vermoedelijk geraakt door de laadklep van zijn aanhangwagen tijdens het lossen van zijn goederen en raakte vervolgens bedolven. Het slachtoffer kon worden bevrijd door omstaanders en werd in levensgevaar afgevoerd naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Het parket werd verwittigd en de arbeidsinspectie kwam ter plaatse om bijstand te verlenen bij de vaststellingen van de politie.
 1. Bart Wijgaerts (42) nieuwe voorzitter schoolraad gemeenteschool
  Glabbeek

  Bart Wijgaerts (42) nieuwe voorzitter schoolraad gemeente­school

  Op de installatievergadering van de nieuwe schoolraad van de gemeenteschool in Glabbeek is Bart Wijgaerts uit Bunsbeek unaniem verkozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt in deze functie Michel Lambrechts op. “Als directeur van een grote basisschool in Genk heeft Bart heel wat praktijkervaring en is zo een absolute meerwaarde voor het beleid van onze gemeenteschool. Bart woont intussen al enkele jaren in deelgemeente Bunsbeek en is de partner van schepen Tom Struys, waardoor hij het reilen en zeilen van ons dorp zeer goed kent”, reageert onderwijsschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij).
 2. Regenbui strooit roet in het eten bij heropening terrassen, maar kan collega’s niet weerhouden
  Tienen

  Regenbui strooit roet in het eten bij heropening terrassen, maar kan collega’s niet weerhouden

  Eindelijk, de heropening van de terrassen. Nog wel een beetje frisser maar toch besluit ik om de lokale horeca te steunen en trek ik naar de Godison hier in het dorp wat verderop. Niky en zijn team hebben hun terras piekfijn in orde gebracht. Maar helaas.... net op het openingsuur begint het te regenen. Ik zoek me een droog plekje onder een parasol en bestel mijn favoriet biertje. Het blijft druppelen en de wind maakt het koud. Ondanks alles smaakt deze godendrank me heerlijk ! Wat later komen drie dames het terras opgewandeld. Het blijken drie collega’s te zijn van het woonzorgcentrum Huize Nazareth dat hier vlak achter is. Het is halftwaalf en de dames hebben middagpauze. Ook zij hebben er ondanks het regenweer voor gekozen om de lokale horeca te komen steunen. Ze houden het op een koffietje. Maar koffie of niet, je ziet duidelijk dat ze genieten en net zoals iedereen van ons snakken naar de herwonnen vrijheid. Ook al was het maar even een bakje troost, vol energie keren ze wat later terug om zorg te dragen voor de bewoners. Het blijft maar regenen en zelf hou ik het ook maar op ééntje. Voor de mensen van de horeca wens ik het beste en vooral mooi weer.
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring